Bilanțul morților după cutremurul din Haiti se apropie de 2000. Răniții mor la ușile spitalelor

Ultima actualizare:

    ONU a anunțat că a alocat 8 milioane de dolari din fonduri de urgență pentru a furniza ajutoare pentru sinistrațiFoto: AFP
ONU a anunțat că a alocat 8 milioane de dolari din fonduri de urgență pentru a furniza ajutoare pentru sinistrațiFoto: AFP

Sfâșietor! Un cutremur puternic a ucis ucis 1.941 de oameni, cel mai nou bilanț de după dezastrul din Haiti. Seismul a avut loc sâmbătă, 14 august. Situația este una extrem de gravă. Nu sunt suficienți medici, iar răniții mor la ușile spitalelor. Sinistrații supraviețuitori ai dezastrului au nevoie de hrană, adăpost și ajutor medical.

Cutremurul de sâmbătă a pus la pământ zeci de mii de clădiri în cea mai săracă țară din Americi. Pe lângă numărul mare de morți, cutremurul a rănit aproape 10.000 de oameni, iar mulți încă sunt dați dispăruți, blocați sub dărâmături. Eforturile umanitare au fost afectate de stricăciunile provocate de cutremur și furtună, mai ales în spitale, acolo unde doctorii au lucrat inclusiv în corturi improvizate pentru a-i ajuta pe oameni și a salva viețile celor răniți grav, inclusiv copii și bătrâni. Nu au reușit, însă, să-i ajute pe toți.

„Nenumărate familii haitiene care au pierdut totul din cauza cutremurului trebuie să stea acum cu picioarele în apă, literalmente, din cauza inundațiilor. Chiar în acest moment, în jur de o jumătate de milion de copii haitieni au acces limitat sau deloc la adăpost, apă potabilă, ajutor medical și hrană”, spune Bruno Maes, reprezentantul UNICEF în Haiti, potrivit Digi24.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net