Bilanţul victimelor care şi-au pierdut viaţa în urma infectării cu coronavirus este în continuă creştere. Potrivit ultimelor date prezentate de către autorităţile medicale chineze în China au murit 1113 persoane, iar alte două decese au fost înregistrate în afara ţării, în Hong Kong şi în Filipine.


Numărul îmbolnăvirilor în China este de 44.653 de cazuri, în timp ce, în afara teritoriului chinez, s-au înregistrat 518 cazuri de îmbolnăvire, în 27 de ţări.

Autorităţile din provincia Hubei, de unde au izbucnit cazurile de infectare cu coronavirus, afirmă că există 1.638 de noi cazuri confirmate, un număr mai mic decât în zilele precedente, ceea ce ar putea indica o diminuare a răspândirii virusului. Nu este însă exclus ca, dat fiind că spitalele din regiune sunt supraaglomerate, unii pacienţi să nu se fi prezentat la spital pentru internare, relatează news.ro. 

coronavirus-marea-britanie.jpg

coronavirus
Coronavirusul a făcut deja peste 1100 de victime
Sursă foto: AFP

Situaţia pe nava de croazieră aflată în carantină în portul nipon Yokohama nu este una bună, numărul pasagerilor infectaţi cu coronavirus ajungând la 175 de persoane. 

Cum se răspândește coronavirusul

Coronavirusul este foarte contagios și are o mare viteză de răspândire. De exemplu, este suficient să intri în contact cu un obiect sau cu o suprafață infestată, pentru a te îmbolnăvi. Nu mai vorbim despre transmiterea de la om la om, care se face instantaneu, prin tuse, strănut și chiar respirație. Dacă infecția produsă de coronavirus afectează tractul respirator inferior, atunci poate apărea pneumonia, iar persoanele care prezintă un risc foarte crescut sunt cele în vârstă, bolnavii care suferă de afecțiuni cardiace, sau care au un sistem imunitar scăzut, fumătorii și copiii.

 
 
Loading...