4 morţi, bilanţul final al luării de ostatici din Franţa. Poliţistul care a salvat o prizonieră a murit

Ultima actualizare:

    Gestul locotentului a fost lăudat de preşedintele Emmanuel Macron
Gestul locotentului a fost lăudat de preşedintele Emmanuel Macron

Vineri, 23 martie, Franţa a trecut prin clipe de groază, după ce un bărbat înarmat a ucis trei oameni şi a rănit alte zece persoane, în două incidente distincte. Pe o perioadă de aproximativ patru ore, acelaşi suspect a ţinut ostatice mai multe persoane, având revendicări cât se poate de clare. Suspectul care dorea eliberarea unui terorist a fost identificat la scurt timp de oamenii legii şi a fost împuşcat, după ce a refuzat să se predea.

Alerta s-a dat în jurul orei locale 11:00, când un bărbat înarmat a intrat într-un supermarket din localitatea Trebes, situată în sudul Franţei. Atacatorul s-a baricadat înăuntru după ce a tras mai multe focuri de armă în poliţistii care patrulau pe stradă. El şi-a declarat apartenenţa la gruparea teroristă Stat Islamic şi cerut eliberarea lui Salah Abdleslam, unul dintre autorii atentatelor coordonate de la Paris, din noiembrie 2015, în urma cărora 130 de oameni au murit. 

Un poliţist francez, pe nume Arnauld Beltrame, a luat locul unui ostatic şi a fost grav rănit pe pacursul intervenţiei care avea ca scop eliberarea celor ţinuţi captivi. Din nefericire, Ministrul de interne francez, Gérard Collomb, a anunţat sâmbătă dimineaţă că poliţistul a murit din cauza rănilor suferite, relatează telegraph.co.uk.


    Teroristul marocan a fost doborât de un lunetist Foto:Getty
Teroristul marocan a fost doborât de un lunetist Foto:Getty

Actul de curaj al locotentului a fost lăudat de preşedintele Macron. Locotenentul s-a oferit ca ostatic în schimbul eliberării unei femei.Beltrame a ținut la el telefonul deschis și astfel polițiștii de afară au putut să audă ce se întâmpla înauntru și să pregătească atacul. Cu doar câteva momente înainte de a pătrunde în clădire, colegii săi au auzit câteva împuşcături, semn că teroristul nu a arătat niciun fel de milă faţă de omul legii. Lunetistul a fost cel care l-a ucis pe teroristul de orgine marocană, un cunoscut al poliţiştilor din pricina diverselor infracţiuni pe care le-a săvârşit de-a lungul timpului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net