Bîrrr! Curajoșii s-au bălăcit la gheaţă în prima zi din 2020

Ultima actualizare:

    S-au avântat în mare îmbrăcaţi în ţinute sumareFoto: profimedia
S-au avântat în mare îmbrăcaţi în ţinute sumareFoto: profimedia

Gerul nu i-a împiedicat să se despoaie! Sute de oameni din oraşul de coastă Scarborough, North Yorkshire, nord-estul Angliei, s-au bălăcit îmbrăcaţi sumar în apele reci ca gheaţa în prima zi a Anului Nou.

Tradiţia e tradiţie şi o respectă cu stricteţe! După distracţia din noaptea de Revelion, în dimineaţa de 1 ianuarie, sute de localnici au invadat plaja Scarborough de la Marea Nordului ca să-şi facă baia de Anul Nou. Temperatura din aer abia atingea 1 grad Celsius, iar temperatura apei avea 5 grade Celsius. Asta nu a contat pentru curajoşii care s-au avântat în valurile extrem de reci. Ei sunt convinşi că baia în apele reci ca gheaţa îi căleşte şi le întăreşte sistemul imunitar. Mulţi dintre cei care s-au bălăcit în mare erau îmbrăcaţi în costume de baie, sau în tricouri, sau chiar în rochii de vară.

Se ţineau de glume să uite de frig
Se ţineau de glume să uite de frig

De pretutindeni se auzea: “Bîrrr, dar rece mai e!”, însă nimeni nu a renunţat la bălăceală. Le clănţăneau dinţii în gură, însă nu s-au lăsat până nu s-au scufundat în apele îngheţate până la gât. Localnicii din Scarborough susţin că nu s-au îmbolnăvit niciodată de la bălăceala tradiţională de Anul Nou. De asemenea, ei se laudă că, după baia rece, nu se mai îmbolnăvesc de răceală sau de gripă toată iarna. Medicii atrag însă atenţia că băile la gheaţă pot duce la răceli, hipotermie, stop cardiac sau chiar congestie cerebrală, mai ales în cazul oamenilor care suferă de boli.

Unii şi-au pus peruci şi mărgele să pară vedete
Unii şi-au pus peruci şi mărgele să pară vedete

Dacă sunt făcute de oamenii perfect sănătoşi, după consulturi medicale serioase, băile la gheaţă pot aduce cu adevărat beneficii. Uşurează durerile muşchilor şi fac corpul să se simtă bine. De asemenea, ajută sistemul nervos central, favorizează un somn mai bun şi combat oboseala. În plus, scad inflamaţiile şi combat efectele umidităţii. 

image
image
image
image
image
image
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net