Bilanţul epidemiei cu coronavirus a ajuns la 41 de morţi şi 1300 de persoane contaminate

Ultima actualizare:

    Alertă maximă printre călătorii din China din cauza coronavirusuluifoto: Getty Images
Alertă maximă printre călătorii din China din cauza coronavirusuluifoto: Getty Images

Coronavirusul face noi victime. Virusul ucigaş a provocat decesul a 41 de persoane, iar alte 1300 sunt contaminate. Un număr mare de festivităţi prevăzute pentru Noul An Chinezesc au fost anulate sâmbătă în China, unde autorităţile îşi dublează eforturile pentru a împiedica răspândirea maladiei provocate de acest nou virus.

Autorităţile chineze au luat noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului şi, vineri, în ajunul Anului Nou Chinezesc, a decis închiderea templelor, a Oraşului Interzis şi a unei părţi din Marele Zid. Celebrul stadion naţional din Beijing, construit pentru Jocurile Olimpice în 2008, va avea porţile închise până la 30 ianuarie.

La Shanghai, Disneyland a anunţat că îşi va închide porţile. De la Montreal, compania Cirque du Soleil a anunţat că suspendă toate reprezentaţiile din China la solicitarea autorităţilor.

Maladia cauzată de acest coronavirus apărut în luna decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, un oraş din centrul Chinei. Virusul a provocat moartea a 41 de persoane în ţară, iar numărul celor contaminaţi a crescut la 1.300, au precizat sâmbătă autorităţile locale.

Autostrăzile spre Wuhan, blocate din cauza coronavirusului

În faţa crizei, regimul comunist a luat joi decizia inedită de a interzice plecarea din Wuhan a trenurilor şi avioanelor şi de a bloca autostrăzile. Autocarele şi vapoarele de pe fluviul Ynagtze au primit ordin să se oprească pe ambele sensuri. Străzile din Wuhan sunt pustii, magazinele închise şi circulaţia redusă. Purtarea de măşti este obligatorie şi încălcarea ordinului se pedepseşte cu amendă. La Beijing, angajaţii de la metrou în ţinută de protecţie măsoară temperatura călătorilor la intrarea în staţie.     

Coronavirus, confirmat la trei persoane din Franţa

În total, potrivit unui calcul al AFP, 13 localităţi din regiune sunt izolate de lume, adunând 41 de milioane de persoane, adică mai mult decât numărul locuitorilor din Polonia sau Canada.  În străinătate, un al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite şi trei cazuri confirmate şi spitalizate în Franţa (unul la Bordeaux şi două la Paris), acestea fiind primele din Europa.         

 Pentru moment, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că este "prea devreme" pentru a vorbi de "stare de urgenţă de sănătate publică internaţională".

Citeşte şi:

Planeta în alertă! Șase decese de la coronavirus. Totul despre virusul ucigaș din Asia

Coronavirusul din China a făcut 26 de victime. Pe Aeroportul Otopeni, pasagerii care vin din China sunt „scanaţi” cu afişe şi flayere

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net