Bombă! Ghiță, primele declarații după fugă! „Așa am cunoscut-o pe Kovesi!”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sebastian Ghiță a apărut, pentru prima dată în spațiul public, după ce a fost dat dispărut de autorități pentru că nu s-a prezentat la controlul judiciar în urmă cu o săptămână.

Ghiță trebuia să ajungă mâine, 29 decembrie, la controlul judiciar. În schimb, România TV a difuzat un interviu înregistrat cu patronul stației. 

Până ce Înalta Curte va acorda un termen de judecată sesizării Poliţiei că fostul deputat se sustrage urmăririi penale, procurorii DNA mai au un as în mânecă. Sebastian Ghiţă, aflat încă sub puterea măsurii preventive a controlului judiciar, trebuie să se prezinte la sediul IJP Prahova în data de 29 decembrie ora 10.30, conform programului stabilit cu ofiţerul de supraveghere.

În mod normal, acesta ar fi trebuit să semneze condica la Poliţie luni, 26 decembrie, dar pentru că această zi este considerată nelucrătoare, programul a fost modificat.

În cazul în care fostul deputat nu va veni joi la sediul IJP Prahova, procurorii DNA pot cere de îndată arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiţă, nemaiexistând niciun dubiu că acesta a încălcat obligaţiile impuse de măsura preventivă. Ghiţă şi-a calculat foarte bine această “evadare”.

El are control judiciar doar în dosarul “Papici”, care se află în fază de judecată la ÎCCJ, nu şi în cauza în care este urmărit penal alături de fostul premier Victor Ponta, cea în care a fost citat la DNA Ploieşti în data de 21 decembrie, ziua dispariţiei.

Prin urmare, el nu poate fi acuzat în momentul de faţă că a încălcat obligaţiile controlului judiciar. S-a prezentat la Poliţie la ultimul termen stabilit, adică luni 19 decembire, următorul termen fiind programat, aşa cum am precizat anterior, joi 29 decembrie. Aşa stând lucrurile, procurorii au mâinile legate şi nu pot cere instanţei arestarea preventivă pentru nerespectarea obligaţiilor măsurii preventive. Cel puţin nu acum.

Iată principalele declarații ale lui Sebastian Ghiță: 

  • Am incercat in Parlamentul Romaniei sa fac tot ce pot cu acest sistem represiv, cu oameni care aleg sa minta ca sa scape ei.
  • Am facut tot ce am putut ca sa ii sensibilizez pe cei din Comisia SRI. Sefii Comisiei au fugit de raspundere.
  • M-am hotarat sa vin cu lucuri mai concrete, ca ceea ce spun e adevarat.
  • Multi mi-ati reprosat ca atunci cand am vorbit de plagiatul LCK nu am dat mai multe elemente care sa ma faca credibil. Multi ati intrebat cum pot sa demonstrez ca doamna foloseste mailul Cucuveaua Mov. Aceasta este dovada.
  • Mailurile exista, pot fi expertizate electronic si atunci cand intr-un astfel de mail langa adresa doamnei LCK vedem si numele consilierei sale, hai sa ne gandim de doua ori daca acesta este mailul ei.
  • Astea sunt seriiile banilor folosite in flagrantul de la Realitatea. Le-am trimis pe mailul dnei Kovesi. Nu mai poate sa spuna nimeni ca dansa nu folosea acest mail. 

simeon stalpnicul png
  • Am sa va spun cum am cunoscut-o pe dna Kovesi. Am cunoscut-o in sediile SRI la K2, la K4 si T14. Ne intalneam acolo inca din 2010. Aceasta serie de intalniri a durat pana in 2014. Au fost sute de intalniri.
  • La unele erau prezenti doar Coldea, LCK si un sef al statiei CIA din Romania.
  • Primul a fost domnul Karl Schwab, fostul sef al doamnei Kovesi. 

simeon stalpnicul png
  • In urma acelor perchezitii, am mai gasit aceste carti de vizita in casa si am putut sa va spun adevarul.
  • Poate ca intr-o zi vom vedea mai multe elemente.
  • Vreau sa o intreb daca isi mai aduce aminte de petrecerea din Vila de la Sinaia cand eram cu ea si cu domnul Dancu si cantam "La Chilia in port", varianta pentru statul de drept.
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net