Boris Johnson va prezenta vineri proiectul de lege pentru retragerea Marii Britanii din UE

Ultima actualizare:

    Boris Johnson vrea să grăbească punerea în aplicare a BrexituluiFoto: EPA
Boris Johnson vrea să grăbească punerea în aplicare a BrexituluiFoto: EPA

Premierul britanic Boris Johnson a prins și mai mult curaj după ce partidul său (al Conservatorilor - n.r.) a câștigat alegerile parlamentare. Acesta dorește să pună pe masa Camerei Comunelor proiectul său pentru scoaterea Marii Britanii din Uniunea Europeană, sperând să reușească să pună în mișcare Brexitul până la 31 ianuarie 2020.

Chiar dacă Johnson va reușit ceea ce și-a propus, ieșirea propriu-zisă din UE va dura până cel puțin la finele lui 2020, de-a lungul perioadei de implementare, anunță metro.co.uk.

"Intenționăm să inițiem procedura înainte de Crăciun și o vom face conform Constituției", este promisiunea lui Boris Johnson și a cabinetului său. Guvernul este încrezător că va reuşi să obţină un acord de liber schimb pe termen lung cu Uniunea Europeană

Ce este Brexit

Marea Britanie a organizat la 23 iunie 2016 un referendum prin care cetăţenii au fost întrebaţi dacă vor să rămână Uniunea Europeană. 51,9% au votat pentru ieşirea din UE, 48,1% au votat să rămână. 

Din momentul invocării articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, Marea Britanie are la dispoziţie doi ani pentru a-şi negocia termenii ieşirii din spaţiul comunitar. 

Guvernul britanic dorește să reducă numărul de imigranți, cu circa 100.000 de persoane anual, și să primească zeci de mii de imigranți europeni necalificați, cu permise de muncă valabile 12 luni.  Toți imigranțiii care vor să lucreze în Marea Britanie vor trebui să demonstreze că au câștigat 30.000 de lire sterline (33.300 de euro) în acel an. Cetățenii europeni ar putea circula fără vize în Marea Britanie doar cel mult șase luni. Imigranții își vor putea aduce și membri ai familiei numai dacă angajatorul acceptă să îl sponsorizeze.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net