Pandemia de coronavirus este departe de a avea sfârșit! Joi, 14 mai, Brazilia a înregistrat un număr record de noi cazuri de infectare cu noul virus. 13.944 de îmbolnăviri au fist semnalate în mai puțin de 24 de ore, iar bilanțul de contaminări depășește 202.900 de persoane.


Joi, 14 mai, a fost înregistrat un record de îmbolnăviri, dar și de decese provocate de coronavirus în cel mai populat stat sud-american. În Brazilia au fost raportate 13.944 de noi cazuri, iar 844 de persoane și-au pierdut viața în 24 de ore. Numărul total de infectări depășește 202.900 de persoane. Bilanțul deceselor este la fel de tragic- de la declanșarea pandemiei până în prezent 13.993 de persoane pierzându-și viața din cauza COVID-19. 

Deşi experţii spun că Brazilia se află în vârful curbei epidemice, preşedintele Jair Bolsonaro a cerut liderilor din domeniul afacerilor să facă presiuni pentru ridicarea măsurilor impuse la nivelul fiecărui stat. În plus, Brazilia este a șasea cea mai afectată țară din lume de COVID-19, din punct de vedere al numărului de cazuri înregistrate. 

La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 4,4 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 302.000 de decese, potrivit datelor furnizate de către univeristatea Johns Hopkins. 

Loading...