BREXIT / Scoţia vrea să rămână în UE cu orice preţ. Anunţul făcut

Ultima actualizare:

    Nicola Sturgeon, şeful cabinetului scoţianFoto: AP
Nicola Sturgeon, şeful cabinetului scoţianFoto: AP

Primul ministru al Scoţiei, Nicola Sturgeon, a anunţat că va începe imediat discuţiile cu Bruxelles pentru a vedea cum poate Scoţia să rămână în Uniunea Europeană. Declaraţia politicianului vine după ce 62% din scoţieni au votat împotriva Brexit şi ţara şi-a exprimat intenţia de a se rupe de Marea Britanie.

Liderul scoţian a confirmat faptul că ea şi guvernul ei au început să facă un plan pentru a obţine independenţa în următorii doi ani. După o întâlnire a cabinetului scoţian sâmbătă, Sturgeon a spus: "Suntem determinaţi să acţionăm imediat. Un al doilea referendum pentru independenţă e o opţiune clară". 

Conform independent.co.uk, există un precedent care ar permite Scoţiei să rămână în UE, chiar şi fiind parte a Marii Britanii. Danemarca este de fapt o uniune între trei state: Danemarca continentală, Insulele Feroe şi Groenlanda. Dintre ele, doar partea continentală e membră UE. 

Vineri, Nicola Sturgeon a declarat că e inacceptabil ca Scoţia să fie obligată să părăsească UE, în condiţiile în care locuitorii au votat pentru a rămâne în spaţiul Uniunii. 

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net