Ca de la cer la pământ! Diferența uriașă dintre Trump și Obama

Ultima actualizare:

    Donald Trump și Barack Obamafoto:Getty Images
Donald Trump și Barack Obamafoto:Getty Images

Fostul și actualul președinte al Statelor Unite ale Americii sunt, clar, două caractere opuse. Barack Obama și Donald Trump au fost analizați în detaliu și s-au constatat diferențe uriașe între comportamenetele și atitudinile acestora. Cine a primit votul de popularitate?

Barack Obama a câștigat inimile Americii încă din primele zile ale primului mandat ca președinte. În schimb, Donald Trump nu se bucură de aceași simpatie din partea publicului. Milionae de americani, și nu numai, au observat detalii care nu îi fac cinste actualului lider al celei mai puternice națiuni.

Presa de peste Ocean a evidențiat câteva momente în care Trump dă dovadă de misigionism și proastă creștere, în timp ce Obama se comportă ca un adevărat gentleman. 

Primirea la Casa Albă


    Donald și Melania Trumpfoto:Getty Images
Donald și Melania Trumpfoto:Getty Images

Jurnaliștii reviste The Mirror au speculat momentul primirii la Casa Albă a noului cuplu prezidențial de către Barack și Michelle Obama și au făcut o paralelă cu evenimentul similar care a avut loc în urmă cu opt ani. Din imaginile publicate se poate vedea clar cum, odată ajunși în fața intrării în palatul prezidențial, Donald Trump coboară din mașină și dă mâna cu Barack Obama, în vreme ce Melania Trump coboară singură și apare in cadru câteva clipe mai târziu, fiind abia observată de soțul său.

Imaginea coincide în mare măsură cu cea de la momentul sosirii lui Barack si Michelle Obama la Casa Albă, în 2009, atunci când cei doi au fost întâmpinați de George si Laura Bush. Doar că diferența de comportament este uriașă. Barack Obama coboară din mașină și se oprește așteptându-și zâmbitor soția, pe care o prinde elegant de mâna. În imaginile de acum opt ani se poate vedea cum Michelle este prima care pășește pe scările Casei Albe, iar in urma sa, ca un gentelman adevarat, Obama.

Plecarea de la Casa Alba

După preluarea ștafetei și depunerea jurământului de către Donald Trump a venit și momentul în care Obama își ia  rămas bun. Cuplurile prezidențiale au apărut în fața publicului pentru ultima dată. Doar că și aici s-a văzut diferența de clasă dintre cei doi bărbați.

În imaginile surprinse de cameramani se poate observa cum Melania Trump se alătură soțului său, care întoarce puțin capul spre ea și îi zâmbește scurt. În acest timp, lângă el, Barack Obama prinde cu mâna stângă mâna soției sale și i-o sărută, gest extraordinar, care reflectă relația caldă si plină de respect dintre cei doi.


    Barack și Michelle Obamafoto:Getty Images
Barack și Michelle Obamafoto:Getty Images

Afirmatiile referitoare la femei

În timpul campaniei electoarale, o serie de declarații făcute de-a lungul timpului de Donald Trump au ieșit la iveală și au stârnit vii controverse. „Grase“, „Cățele“, „Animale dezgustătoare“ și „Puturoase“ sunt doar câteva din insultele cu care politicianul le-a șocat pe femeile din intreaga lume. Notorie este declarația agresivă făcută la adresa vedetei TV, Rosie O’Donnell. „Rosie O’Donnell este dezgustătoare, atât la interior, cât și la exterior. Cum a ajuns în televiziune? (…) Daca aș fi șeful ei, m-aș uita la fața ei grasă și urâtă și i-aș zice: «Rosie, ești concediată!»“.

Barack Obama, în schimb, este recunoscut pentru atitudinea sa feministă. "Trebuie să schimbăm atitudinea care permite hărțuirea zilnică a femeilor, indiferent că merg pe stradă sau îndrăznesc să navigheze online. Trebuie să schimbăm felul de a gândi al bărbaților, care se simt amenințați de prezența și succesul femeilor", a scris fostul președinte american într-un eseu publicat în revista Glamour.>>

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net