California, plasată în izolare în lupta împotriva noului coronavirus

Ultima actualizare:

    California este plasată în carantinăFoto Pixabay.com
California este plasată în carantinăFoto Pixabay.com

Guvernatorul Californiei Gavin Newsom a plasat în izolare întregul stat şi cei 40 de milioane de locuitori ai acestuia, pentru a consolida lupta împotriva pandemiei noului coronavirus, relatează AFP.

Directiva, care a intrat în vigoare joi seara, este una dintre măsurile cele mai stricte anunţate în Statele Unite de la începutul criei sanitare.

”A venit timpul ca noi toţi, ca indivizi şi comunitate, să recunoatem că trebuie să facem mai mult” în vederea opririi răspândirii covid-19, a anunţat joiseara, într-o conferinţă de presă, Newsom .

”Interdependenţa” californienilor ”necesită ca noi să impunem oamenilor să rămână acasă în tot statul. Această directivă intră în vigoare imediat”, a subliniat guvernatorul celui mai populat stat din Statele Unite - care reprezintă numai el singur a cincea economie mondială ca PIB.

Primarul oraşului Los Angeles Eric Gracetti a anunţat anterior izolarea tuturor locuitorilor megalopolisului şi regiunii, ordonându-le să rămână acasă şi săse abţină de la orice deplasare ”neesenţială”.

Singurele excepţii privesc reaprovzionarea cu hrană sau medicamente, necesităţi medicale, îngrijorea medicală a copiilor sau persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi, plimbări scurte la distanţă mare între persoane, a detaliat primarul Los Angelesului.

Numeroase magazine cu amânuntul neesenţiale, precum magazinele de îmbrăcăminte şi centrele comerciale, este de asemenea necesar să-şi înceteze ”toate operaţiunile care necesită prezenţa fizică a angajaţilor la faţa locului”.

”Luăm această măsură de urgenţă pentru a limita răspândirea covid-19 şi a salva vieţi”, a subliniat Garcetti.

Potrivit guvernatorului Newsom, directiva cu privire la izolare urmează să dejoace anumite previziuni potrivit cărora peste 25 de milioane de californieni - 56% din populaţia statului - ar putea contracta noul coronavirus în următoarele opt săptămâni.

El a anunţat că l-a informat cu privire la aceste previzuuni alarmante, într-o scrisoare, miercuri, pe preşedintele american Donald Trump, cu scopul de a cere un ajutor de urgenţă autorităţilor federale, în care a avertizat că numărul cazurilor de covid-19 se dublează la patru zile în anumite zone.

”Scopul acestui ordin de izolare este să schimbe aceste statistici, să facă curba să scadă” astfel încât ”această proiecţie să nu devină realitate”.

Dacă se va ajunge acolo, California ar suferi o imensă penurie de paturi de spital - 10.000 de locuri lipsă, a dat asigurări Gavin Newsom, potrivit news.ro.

Directoarea Sănătăţii Publice în comitatul Los Angeles - care are zece milioane de locuitori - Barbara Ferrer a tras şi ea semnalul de alarmă joi seara, alături de primarul oraşului.

”Trebuie să încetinim numărul cazurilor care se declară, trebuie!”, a tunat ea. ”Fără asta, vom fi cu siguranţă depăşiţi, nu doar la nivelul sistemului de sănătate”, ci şi în toate serviciile esenţiale, a avertizat ea.

Dorectiva guvernatorului Newsom prin care se ordonă izolarea nu are un termen-limită, pentru că ”situaţia se schimbă”, a relevat el.

Adoptând un ton mai ferm decât primarul din Los Angeles, Newsom a anunţat că el nu crede că forţele de ordine ar trebui să intervină pentru a impune respectarea măsurilor de izolare.

Locurile de muncă şi serviciile esenţiale vieţii cotidiene - alimentaţie, staţii de alimentare cu carburant, farmacii - sunt scutite de la aceste dispoziţii, a subliniat el, insistând totodată asupra faptului că locuitorii este necesar să respecte ”în toate circumstanţele” o distanţă de securitate de aproximativ doi metri în timpul deplasărilor lor.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net