Călugăriţe, forţate să se prostitueze după ce Biserica le-a «abandonat». Acum, Papa Francisc vrea să le dea o nouă şansă

Ultima actualizare:

    Papa Francisc, alături de cardinalul Joao Braz de Aviz, care se ocupă de fostele călugăriţe
Papa Francisc, alături de cardinalul Joao Braz de Aviz, care se ocupă de fostele călugăriţe

Foste călugăriţe "abandonate" de Biserica Catolică, inclusiv mai multe care au fost nevoite să se protitueze pentru a supravieţui, au fost luat acum în grija Vaticanului, la o casă cu o adresă necunoscută. Conform cardinalului Joao Braz de Aviz, ele au fost duse acolo la cererea Papei Francisc, care acum încearcă să repare abuzurile făcute de Biserică, printre care şi faptul că mai multe călugăriţe au fost date afară din mânăstiri, fără să aibă un alt loc unde să se ducă.

Cardinalul a povestit că locaţia unde se află fostele călugăriţe nu va fi făcută publică, conform dorinţelor Papei, notează dailymail.co.uk. "Au fost cazuri în care au fost complet abandonate. Dar acum lucrurile se schimbă, cel mai important fiind că Papa a dechis o casă în Roma pentru a primi călugăriţele aruncate în stradă", a declarat Joao Braz de Aviz, într-un interviu pentru revista de la Vatican, Women Church World. 

Se pare că, în unele cazuri, macile stareţe nu au vrut să le dea călugăriţelor care îşi doreau să plece de la mânăstire actele înapoi, iar în altele, femeile au fost pur şi simplu aruncate în stradă. "Au fost chiar cazuri în care, pentru a se întreţine, au fost obligate să se protitueze". 

Braz susţine că acum e treaba Bisericii să se ocupe de ele, să le asigure un trai până se repun pe piciore. În casa deschisă de Biserică se află acum mai puţin de zece foste călugăriţe. Ele pot sta acolo până îşi găsesc un serviciu şi fac rost de destui bani încât să se întreţină singure. 

Papa Francisc încearcă să ajute refugiaţii şi victimele traficului de persoane

Papa Francisc este cunoscut ca un papa puţin mai atipic. El a încercat să se apropie de cei mai săraci şi mai puţin norocoşi şi chiar a vizitat locuri cu refugiaţi . De când a devenit papa, în 2013, el s-a concentrat pe migranţii care fug din ţările afectate de conflicte armate şi de sărăcie, dar şi pe oamenii fără adăpost, pe deţinuţi şi pe prostituate. Una dintre vizitele sale a fost una de la o casă unde sunt ţinute femei din Africa şi Europa de Est care au fost victime ale traficului de persoane şi forţate să se protitueze.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net