Camera morţii de la Cernobâl aşteaptă turişti

Ultima actualizare:

    Turiştii nu au voie să stea mai mult de cinci minute în camera de control, din cauza radiaţiilorFoto: EPA-EFE
Turiştii nu au voie să stea mai mult de cinci minute în camera de control, din cauza radiaţiilorFoto: EPA-EFE

Unora le place să se joace cu viaţa şi vizitează cele mai periculoase locuri de pe planetă! De aceea conducerea Centralei Nucleare de la Cernobâl a decis să deschidă vizitatorilor, după mai bine de 30 de ani, camera de control a reactorului 4. Însă radiaţiile de aici sunt ucigătoare.

La mai bine de 30 de ani de la dezastrul de la Cernobâl, conducerea Centralei Nucleare a deschis publicului larg camera morţii, de unde au fost date comenzile fatale din 1986.

 Radiaţiile din această încăpere sunt de 40.000 de ori mai mari decât limita normală, iar turiştii vor purta costume speciale şi nu vor putea sta aici mai mult de 5 minute. 

Cu acest prilej, şefii de la Cernobâl au deschis 21 de noi circuite turistice pentru vizitatori. Directorul general de la Cernobâl, Aleksandr Novikov, a declarat pentru Daily Mail.

”Leonid Toptunov care a fost de serviciu în seara de 26 aprilie 1986, când a explodat reactorul, la ora 1.23 noaptea, a fost prietenul meu. A făcut tot posibilul pentru a reduce consecinţele dezastrului. A pompat apă în reactorul avariat de explozie şi a murit la trei săptămâni după incident”. 

După difuzarea serialului de către HBO despre dezastrul de la Cernobâl, sute de oameni din întreaga lume au cerut deschiderea unor noi circuite turistice. Un tur costă între 99 $ şi 359 $, în funcţie de suprafaţa vizitată şi numărul ghizilor implicaţi. 

Cele 21 de circuite turistice nou deschise au fost realizate în colaborare cu Agenţia Naţională Ucraineană de Administrare a Zonei de Pericol. De la începutul anului şi până recent, nu mai puţin de 85.000 de turişti au vizitat Centrala Nucleară aflată pe teritoriul Ucrainei. 

Însă numărul amatorilor creşte, având în vedere succesul serialului despre calamitatea care a făcut sute de mii de victime la nivel mondial. 

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net