În camionul ăsta au murit 71 de fugari

Ultima actualizare:
Autorităţile nu se  puteau apropia de  vehicul fără mască,  din cauza mirosului  insuportabil
Autorităţile nu se puteau apropia de vehicul fără mască, din cauza mirosului insuportabil

Vehiculul plin cu refugiaţi decedaţi a fost găsit joi, abandonat, pe banda de urgenţă a unei autostrăzi din estul Austriei. Descoperirea macabră a fost făcută în apropiere de Ungaria şi de Slovacia, iar poliţia austriacă a anunţat că în vehicul se află peste 70 de cadavre intrate în descompunere.

Camionul morţii a fost găsit joi pe autostrada A4, între localităţile Neusiedl şi Parndorf. Această autostradă face legătura între frontiera austriaco-maghiară şi Viena. Potrivit martorilor, autocamionul era parcat în zonă de cel puţin 48 de ore.

Johanna Mikl-Leitner, ministrul austriac de Interne:"Traficanţii  de persoane  sunt criminali"
Johanna Mikl-Leitner, ministrul austriac de Interne:"Traficanţii de persoane sunt criminali"

„În camionul frigorific au fost găsiţi 71 de imigranţi decedaţi: 59 de bărbaţi, 8 femei şi 4 copii având vârste cuprinse între 2 şi 9 ani. Potrivit anchetei iniţiale, am obţinut şi o foaie de parcurs şi am aflat că în camion erau refugiaţi din Siria, nu din Africa”, a dezvăluit vineri şeful poliţiei din landul austriac Burgenland. “Am început, alături de autorităţile maghiare, o anchetă complexă şi a fost emis un mandat de arestare european pe numele a patru persoane. Până acum am reţinut trei persoane. Un cetăţean bulgar cu origini libaneze ar putea avea legătură. Celelalte două persoane implicate sunt tot de origine bulgară. Suntem cu toţii şocaţi de ceea ce s-a întâmplat“, a adăugat el, vizibil afectat.


    Johanna Mikl-Leitner, ministrul austriac de Interne:
Johanna Mikl-Leitner, ministrul austriac de Interne:

Şeful poliţiei locale a mai precizat că victimele ar fi decedat cu o zi şi jumătate-două în urmă şi că persoanele din autoutilitară erau deja moarte când vehiculul a intrat pe teritoriul Austriei, potrivit BBC. Autoutilitara frigorifică, de 7,5 tone, are numere de înmatriculare maghiare şi însemnele unei firme slovace care comercializează carne de pasăre. Anchetatorii cred că imigranţii au murit asfixiaţi. Potrivit publicaţiei krone.at, ar exista dovezi că refugiaţii au încercat să iasă din camion. Mai precis, în partea din dreapta a camionului frigorific se vede o crăpătură şi există semne că imigranţii ar fi încercat să iasă prin tavan. Poliţia nu a oferit detalii despre modul în care refugiaţii în agonie ar fi încercat să se salveze.

Flah news

  • Zece imigranţi au fost răniţi vineri, după ce o camionetă condusă de un român s-a răsturnat pe autostrada M5, în vestul Ungariei. Potrivit ­Reuters, poliţia ­maghiară a găsit 18 sirieni lângă vehiculul avariat. Cei zece răniţi au fost duşi la spital, iar şoferul român, în vârstă de 31 de ani, a fost arestat pentru trafic de persoane.
  • Poliția din Ungaria a reținut miercuri patru români, cu propunerea de arestare preventivă pentru trafic de ­persoane, informează MAE. Joi, alți 12 români au ajuns în arestul Poliției din țara vecină, suspectați tot de trafic de persoane. Aceștia au fost audiați de autoritățile ungare. În prezent, toţi cei 16 cetăţeni români se află în arestul poliţiei din ­Budapesta, informează MAE. Ambasada ­României la Budapesta monitorizează cazul și menţine legătura cu ­autorităţile ungare.
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net