Pentagonul a anunţat prelungirea cu două luni a misiunii de a proteja clădirea Capitoliului încredinţată soldaţilor Gărzii Naţionale după atacul din 6 ianuarie de către susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump, transmite miercuri AFP.Un număr de aproximativ 2.300 de soldaţi vor rămâne mobilizaţi la Capitoliu până pe 23 mai, jumătate din efectivul actual.
Capitolul se află sub măsuri de securitatea sporite din 6 ianuarie, când mii de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump s-au adunat la sediul Congresului după un discurs mobilizator al fostului locatar de la Casa Albă. Câteva sute dintre ei au pătruns în clădirea, provocând haos. Cinci persoane, inclusiv un poliţist, şi-au pierdut viaţa. 

Donald Trump, acuzat de "instigare la insurecție"

Fostul președinte este acuzat de „instigare la insurecţie” în contextul asaltului care a avut loc asupra Capitoliului în 6 ianuarie.

După ce Senatul a decis că punerea sub acuzare a lui Trump este constituţională, procesul a fost reluat cu expunerea faptelor şi cu pledoariile "procurorilor" şi avocaţilor fostului președinte. 

Procurorii democraţi - în număr de nouă -  și-au expus cazul timp de 16 ore în două sesiuni de lucru. Ei au prezentat numeroase înregistrări pentru a demonstra violenţa atacului asupra Capitoliului, dar şi discursul incendiar al preşedintelui rostit cu puţin timp înaintea asaltului asupra clădirii Congresului SUA.

 
 
Loading...