Cardinalul George Pell, fost consilier al Papei, închis pentru abuz sexual asupra a doi minori, a fost eliberat după ce Curtea Supremă de Justiţie din Australia i-a anulat condamnarea de şase ani.


Fost trezorier la Vatican şi fost consilier al Papei, George Pell, în vârstă de 78 de ani, a fost cea mai importantă figură din Biserica Catolică încarcerată pentru astfel de infracţiuni. În decembrie 2018, un juriu l-a găsit vinovat că a abuzat doi băieţi în Melbourne, în anii 1990, când era arhiepiscop, şi a fost condamnat la șase ani de închisoare, anunță BBC, citat de news.ro.

Toţi cei şapte judecători au hotărât unanim în favoarea cardinalului. Ei au spus că juriul nu a luat în considerare în mod corespunzător toate dovezile prezentate în proces. Acesta a fost ultimul pas legal făcut de cardinal, după ce o instanţă inferioară a susţinut condamnarea lui anul trecut.

Biserica Catolică din Australia a susţinut că el este nevinovat încă de la început, când poliţia l-a acuzat în iunie 2017.

„Mi-am susţinut constant nevinovăţia în timp ce am fost victima unei nedreptăţi grave”, a spus Pell într-un comunicat după ce a fost dată decizia. El a executat peste 400 de zile din condamnare.

A fost eliberat din închisoarea Barwon din Victoria şi a fost dus la o mănăstire carmelitană din Melbourne, a scris presa locală.

 
 
Loading...