Cargo-ul care a blocat Canalul Suez a fost repus pe traseu. Peste 360 de nave așteaptă să poată traversa

Ultima actualizare:

    Nava a fost repusă pe traseu după o săptămână întreagăSursă foto: Profimedia
Nava a fost repusă pe traseu după o săptămână întreagăSursă foto: Profimedia

Canalul Suez a fost deblocat, luni dimineață, după ce nava Evergreen a putut fi mișcată și repusă pe făgașul normal. A fost o criză fără precedent în ultimele zile, după ce uriașul vas comercial s-a blocat și a împiedicat circulația în Canalul Suez a peste 300 de nave.

Luni dimineața, 29 martie, canalul Suez a fost deblocat, după mai multe zile în care navele nu au putut circula din cauza unui vas comercial gigantic care a eșuat. După ore întregi de muncă, șeful autorității Canalului de Suez, citat de Wall Street Journal, a declarat că nava a fost eliberată. Cel puțin 369 de nave așteaptă să treacă prin Canal.

Giganticul cargobot este în stare aproape completă de plutire și se vor efectua inspecții preliminare înainte de a fi mutat, a declarat Reuters o sursă avizată. Motoarele navei au fost pornite și se fac pregătiri pentru a muta Evergreen în zona Marilor Lacuri, a declarat o altă sursă, informează Hotnews.ro. Site-ul de urmărire a traficul maritimim vesselfinder.com a schimbat statutul navei în ”under way”, confirmând că aceasta nu mai este eșuată. 

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net