Vești bune pentru pasionații de istorie din întreaga lume! Castelul Windsor, una dintre reședințele oficiale ale Reginei Marii Britanii Elizabeth, urmează să deschidă publicului grădina din aripa de est, pentru prima oară în aproape jumătate de secol.


Vizitatorii vor putea face un tur al grădinii castelului, unde regina și-a petrecut lunile de carantină impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus înainte de a se retrage în Scoția. Accesul acestora va fi posibil doar la sfârșitul săptămânii, iar turul va fi unul ghidat.

Acest castel a fost inițial o fortăreață puternică, ridicată de William Cuceritorul spre sfârșitul secolului al XI-lea. Rolul lui a fost unul strategic, de apărare a malurilor Tamisei și de a întări dominația normandă asupra Londrei. Un secol mai târziu, la 1110, Henry I a fost primul rege care a ales ca reședință acest castel. De-a lungul vremii a fost suspus asalturilor, dar și incendiilor. Cu toate acestea, structura sa impozantă și poveștile care îi conferă o aură de mister atrag și astăzi o multitudine de turiști din întreaga lume.

castel24-peglob-6.jpg

castelul windsor
Castelul Windsor își deschide porțile publicului
Sursă foto: Colaj Click!

Castelul are o suprafață impresionantă, iar în interiorul lui sunt adăpostite adevărate opere de artă

Are 1000 de săli și camere și 484.000 de metri pătrați. Este înconjurat de o grădină de peste 5 hectare. De asemenea este și cel mai vechi castel în continuu ocupat din lume, până acum fiind reședința unui număr de 39 de monarhi. Castelul dispune de nu mai puțin de 300 de șeminee, 379 de ceasuri de perete, peste 150 de angajați și o colecție uriașă de tablouri și obiecte de artă care însumează o cifră astronomică, în lire sterline.

brad-craciun-capela-stgeorge_0.jpg

brad de craciun
Interiorul castelului este unul impresionant
Sursă foto: Shutterstock

Castelul ar fi bântuit de fantoma regelui Henric al VIII-lea

Potrivit speculațiilor care îl înconjoară, castelul Windsor este bântuit de fantoma sângerosului monarh, Henric al VIII-lea. Superstițiile susțin că în nopțile ploioase, în care natura este dezlănțuită, fantoma regelui furios strigă după slugile care refuză să îi dea ascultare ordinelor.

 
 
Loading...