Ministrul Educației din Franța, Jean-Michel Blanquer, a anunțat luni dimineață că au fost diagnosticate 70 de cazuri de Covid-19 în cele 40.000 de școli de la redeschiderea acestora, săptămâna trecută.


Școlile în care au fost înregistrate cazurile de Covid-19 au fost închise. ”Aceasta este dovada clară că suntem foarte stricți în ceea ce privește regulile. Este vorba despre a fi precaut și despre a aplica protocolul sanitar strict”, a declarat ministrul Educației, citat de Le Figaro.

Ministrul Educației: ”Este mai puțin periculos să-i trimitem la școală decât să-i ținem acasă”

Ministrul a afirmat că este ”mult mai grav să nu trimitem copiii la școală”. ”Numeroși medici au susținut că este mai puțin periculos să trimitem copiii la școală decât să-i ținem acasă. Copiii noștri nu trebuie să cadă victime colaterale măsurilor sanitare”, a adăugat Jean-Michel Blanquer.

Consecințele pot fi de natură psihologică, alimentare și să determine ”abandonul școlar”. ”Acest fenomen reprezintă principala mea preocupare”, a declarat Blanquer. Este vorba, în primul rând, despre copiii din mediile defavorizate, aproximativ, 500.000, despre care nu se știe nimic. ”Trebuie să reobișnuim oamenii să se întoarcă la școală. Nu este ceva secundar, este esențial. Vom încerca să dăm de acești copii până la sfârșitul lunii mai”, a mai spus ministrul.

Citește și:

Aşa arată şcoala în timpul epidemiei. Ce reguli trebuie să urmeze elevii din Germania

În ce condiții se întorc elevii la școală. Ce se întâmplă cu profesorii de peste 65 de ani

Loading...