Cauza tragediei: o paletă lipsă la motorul stâng

Ultima actualizare:

    Accidentul a fost cauzat de uzura metalului
Accidentul a fost cauzat de uzura metalului

Un incident rar, dar extrem de grav! Astfel a fost catalogat accidentul în urma căruia motorul unui Boeing 737-700 a explodat. Specialiştii au stabilit cauza nenorocirii care a dus la moartea unei femei.

Coşmarul prin care au trecut, marţi, 17 aprilie, cei 144 de pasageri de la bordul aeronavei al cărei motor stâng a explodat în zbor a şocat lumea. O armată de investigatori de la Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA a cercetat avionul grav avariat al companiei Southwest. Ei spun că accidentul a fost cauzat de uzura metalului.

Specialiştii au descoperit lipsa unei pale metalice la motor. Este vorba de a 13-a dintre cele 24 de plăcuţe de titan din componenţa motorului. Se crede că aceasta s-a rupt brusc în timpul zborului.


    Jennifer Riordan a murit după ce o bucată de metal a spart geamul avionului la 11.000 m înălţime
Jennifer Riordan a murit după ce o bucată de metal a spart geamul avionului la 11.000 m înălţime

După aceea, a început dezintegrarea motorului şi explozia lui la 11.000 de metri înălţime. Avionul decolase de la New York la ora 10.27. După 20 de minute de zbor, motorul a explodat.

Fragmente de metal au spart un hublou şi au rănit femeia care stătea în dreptul acestuia. Este vorba de Jennifer Riordan (43 de ani), care a fost aspirată de curenţii de aer. Ea a fost trasă înapoi de pasageri, însă nu s-a reuşit salvarea sa.

Avionul se deplasa cu viteza de 900 km/h, temperatura în afară era de -55 grade C. În aceste condiţii, presiunea exercitată pe cm pătrat asupra unui corp este de 41,9 tone. De aceea, Riordan nu a avut nici o şansă de supravieţuire.


    Explozia motorului a spart un hublou
Explozia motorului a spart un hublou

Alţi 7 oameni au fost răniţi. “A fost îngrozitor. Se simţea ca şi când picăm în gol”, a povestit Marty Martinez, unul dintre pasageri.

Din fericire, Tammie Jo Shults, fost pilot de vânătoare pe F-18, o femeie în vârstă de 56 de ani, a ­reuşit să ducă avionul la sol, pe aeroportul din Philadelphia, după 12 minute de coşmar. Motorul care a explodat avea 18 ani vechime.Un avion transatlantic, Airbus A333, al companiei Delta Airlines, a efectuat miercuri o aterizare de urgenţă pe aeroportul din Atlanta. Unul dintre motoare a început să fumege şi cei 274 de pasageri de la bord au intrat în panică.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net