O rază de soare pe cerul întunecat al pandemiei! Printre discuțiile încrâncenate despre eficiența vaccinului anti Covid-19, bilanțurile sumbre și restricțiile din ce în ce mai dure, politicienii au creat, involuntar, o oază de voie bună fix acolo unde ne-am fi așteptat mai puțin: pe scaunul din cabinetul medical. Președintele Klaus Iohannis, premierul grec Kyriakos Mitsotakis și ministrul de Finanțe croat Zdravko Marić s-au numărat printre oficialii care au impresionat cu mușchii lor în campania de vaccinare.


A fost răzbunarea bărbaților de rang înalt pentru toate summit-urile la care lumea avea ochi numai pentru picioarele bine tonifiate, talia marcată, fustele asortate și coafurile dichisite ale doamnelor. Căci după multă vreme (mă rog, atât de multă, încât nu ne amintim când a fost altfel), bărbații au demonstrat că pot face și ei spectacol într-un context serios.

Intenția a fost cât se poate de lăudabilă. Șefi de stat, premieri, miniștri, cu toții au vrut să dea un exemplu populației de rând și să arate că vaccinul anti Covid-19 nu doare și nu are efecte nedorite, în condițiile în care scepticismul față de imunizarea împotriva noului coronavirus este la cote ridicate.

Execuția planului a deturnat însă cu totul atenția publicului de la seringa cu serul miraculos la forma fizică a oficialilor de pe scaunul din cabinetul medical. S-au formulat comentarii admirative, s-au făcut topuri, s-au dat sfaturi, internetul s-a umplut de glume, a fost ”vaccin și circ” pentru toată lumea. Iar dacă asta a influențat măcar puțin trendul pesimist în domeniul vaccinării anti Covid-19, ne putem declara fericiți.

Klaus Iohannis a reprezentat cu succes ”România brațului bine făcut”

Președintele Klaus Iohannis pare să fi dat tonul cursei mușchilor la vaccin. Nu era chiar un secret faptul că avem un președinte atent la forma lui fizică. Klaus Iohannis ”dă bine” și în costum, la întâlnirile oficiale. Dar scena vaccinului a întrecut orice așteptări. Chiar și antrenorii de fitness s-au declarat încântați, iar rețelele sociale au găzduit cele mai multe glume de la vizita americană a lui Liviu Dragnea încoace.

klaus-iohannis.jpg

klaus iohannis la vaccin
Klaus Iohannis a făcut senzație la vaccin cu mușchii lui bine conturați
foto: Administrația prezidențială

 

Un lucru e sigur, se vede unde economia e grea și e nevoie de efort pentru a fi ridicată și pusă pe drumul cel bun. Nici Traian Băsescu n-a arătat rău la brand, chiar dacă fostul președinte trebuie să-și mai ajusteze dieta pentru a scăpa de burtă.

traian-basescu.jpg

traian basescu la vaccin
Traian Băsescu s-a vaccinat împotriva noului coronavirus

 

Actualul premier pare să mai aibă de lucrat la mușchii brațului, dar Florin Cîțu e încă la început de drum, așa că are timp să recupereze.

florin-citu-vaccin.jpg

florin citu la vaccin
Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat anti Covid-19

 

Citește și:

Mușchii președintelui Klaus Iohannis, ținta glumelor pe internet. ”România brațului bine făcut”

Premierul grec și-a dat cămașa jos la vaccin

Inspirat probabil de succesul președintelui român, premierul grec a plusat la cea de-a doua doză și a lăsat la vedere și pectoralii. Kyriakos Mitsotakis, a fost vaccinat cu a doua doză de vaccin Pfizer/BioNTech, luni, la un spital din Atena. Procedura a fost filmată și difuzată live, astfel încât toată lumea a putut admira forma fizică a oficialului grec.

kyriakos-mitsoakis.jpg

premierul grec kyriakos mitsoakis la vaccin
Premierul grec Kyriakos Mitsoakis a făcut furori în cabinetul medical
foto: EPA-EFE

 

Ministrul de Finanțe al Croației, un culturist sub acoperire

Cine ar fi crezut că sub masca de economist cuminte a ministrului de Finanțe croat Zdravko Marić se ascunde un adevărat pasionat de fitness? În ajunul sesiunii guvernamentale, zece miniștri croați au fost vaccinați public săptămâna trecută împotriva coronavirusului, dar cireașa de pe tort a fost Marić, care a devenit imediat viral pe rețelele sociale.

zdravko-maric.jpg

zdravko maric la vaccin
Ministrul croat al Finanțelor s-a vaccinat împotriva noului coronavirus
foto: Profimedia

 

zdravko-maric1.png

zdravko maric in costum
În costum, Zdravko Maric nu dă de înțeles că ar fi pasionat de fitness
 
 
Loading...