În ce condiții vom putea călători în străinătate. Iată lista țărilor care ne-au impus restricții!

Ultima actualizare:

    Majoritatea țărilor ne impun prezentarea de teste negative la Covid-19foto: EPA-EFE
Majoritatea țărilor ne impun prezentarea de teste negative la Covid-19foto: EPA-EFE

Creșterea alarmantă a numărului de infectări din ultima săptămână a pus România pe „lista neagră”, în raport cu alte state. Precaute, acestea și-au schimbat politica cu privire la primirea cetățenilor români pe teritoriul lor și au impus o serie de restricții. Majoritatea cer teste Covid, altele ne obligă să intrăm în carantină pentru 14 zile sau chiar ne interzic accesul.

Nu vom putea merge în vacanță în Cipru

Cipru a introdus România pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Serbia şi Suedia, anunţă MAE. Toți cetățenii care vin din aceste state pot intra în Cipru cu condiția prezentării unor documente care atestă rezidența, a unei autorizații de călătorie  care conține datele de zbor și chestionarul Covid, precum și rezultatul negativ al unui test PCR, făcut cu cel mult 72 de ore înainte. În scop turistic, nicio persoană din statele incluse în categoria C nu poate intra în Cipru. Cei care călătoresc din motive profesionale sunt primiți doar cu condiția obţinerii unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot. Cererile, însoţite de documente doveditoare, vor fi transmise prin e-mail. Pe lângă permisul special, e necesară autorizația de călătorie obținută cu 24 de ore înaintea deplasării și testul Covid, redactat în limba engleză. De asemenea, toate aceste persoane care sosesc în Cipru trebuie să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Noi condiții de acces în Austria

„Autorităţile austriece au publicat vineri o nouă Ordonanţă pentru revizuirea condiţiilor de intrare şi tranzit pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România, începând cu data de 27 iulie, ora 00:00 până la data de 30 septembrie 2020.  Principalele modificări sunt diminuarea perioadei termenului de valabilitate a testului pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 72 de ore şi reducerea perioadei de izolare la domiciliu sau într-o locaţie adecvată, de la 14 zile la 10 zile”, anunţă MAE, citat de news.ro. Sunt obligați să se izoleze, pe cheltuiala lor, doar cei care nu au testul negativ pentru SARS-CoV-2.

Italia impune 14 zile de carantină

Ministrul italian al Sănătății a anunțat vineri că toți cetățenii care în ultimele 14 zile au fost în România și Bulgaria vor trebui să intre în carantină pentru 14 zile. Sunt exceptați de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport marfă și personaluliui navigant. Măsura se aplică până la 31 iulie, când va avea loc o reevaluare.

Teste pentru toți cei care ajung în Grecia

Dacă până acum doar cei care intrau în Grecia cu mașina erau obligați să-și facă teste din țară, iată că, mai nou, și cei care merg cu avionul trebuie să prezinte un astfel de test negativ, prelevat cu maximum 72 de ore înainte. Măsura se aplică începând cu 28 iulie. Asta nu exclude libertatea grecilor de a face testări aleatorii.

Ce reguli impun alte state

Ungaria solicită românilor două teste pentru Sars-Cov-2 efectuate la cel puţin 48 de ore distanţă, în ultimele cinci zile, altfel ei trebuie să intre în carantină două săptămâni. Slovacia condiţionează şi ea intrarea românilor de două teste: unul la intrare, prezentat de cel în cauză, şi unul la sfârşitul unei izolări de 5 zile, făcut acolo. Danemarca cere românilor dovada că au rezervare de cel puţin o săptămână la un hotel, anunță adevarul.ro. În state precum Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Estonia sau Letonia românii trebuie să se autoizoleze 14 zile. În Islanda, scapi de izolare dacă faci un test în aeroport, pe care îl plătești.

Înainte de a pleca la drum, află care sunt condițiile de călătorie în țara respectivă și ce acte ți se cer
Înainte de a pleca la drum, află care sunt condițiile de călătorie în țara respectivă și ce acte ți se cer

Lista țărilor cu risc pentru România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, incluse în „zona galbenă”. Acestea sunt: Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Azerbaidjan, Bahrain, Bolivia, Bosnia si Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Eswatini, Guatemala, Honduras, Insulele Turks și Caicos, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Mexic, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicană, Rusia, Serbia, Singapore, SUA și Surinam. Cei care sosesc în România din aceste țări trebuie să intre în carantină pentru 14 zile.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net