Britanicii curajoși au găsit o modalitate inedită de a celebra echinocțiul de toamnă și de a atrage atenția asupra unei probleme spinoase, sănătatea mintală: s-au dezbrăcat până la piele și au făcut baie în Marea Nordului.


Cele mai dezinhibate persoane au alergat dezbrăcate în apă atunci când soarele a răsărit pe coasta Northumberland, în Anglia. Acest eveniment a devenit o tradiție din anul 2012.

Cu scopul de a celebra echinocțiul de toamnă și având un motiv umanitar în spate, strângerea de fonduri pentru organizațiile care luptă pentru o minte sănătoasă, sute de oameni au intrat în apa rece de pe plaja  Druridge Bay, înaintea orei 7 dimineața, notează Daily Mail.

Când soarele a apărut deasupra mării și cerul s-a colorat în nuanțe calde și uimitoare, temerarii s-au strâns de mâini și au chiuit de fericire.

 • baie in mare
  Sute de oameni au făcut baie în mare pentru a celebra echinocțiul
  Foto: Getty
 • baie goi
  Temerarii nu s-au speriat de apa rece
  Foto: Getty
 • baie goi
  Buna dispoziție a fost la ea acasă
  Foto: Getty
 • Britanicii au așteptat răsăritul
  Foto: Getty
 • Nudiștii strâns bani pentru o cauză nobilă
  Foto: Getty
 • Evenimentul are loc de cinci ani încoace
  Foto: Getty
1/6

Organizatorii, care s-au inspirat de la un eveniment similar în Țara Galilor, au spus că “este vorba despre sărbătorirea vieții, a naturii și a corpurilor noastre unice. Este vorba de a risca și de a îmbrățișa un moment de bucurie și libertate pură. Și cel mai important este despre cum ne susținem împreună unul pe celălalt în aceasta viață nebună!”

Ca răsplată, după ce au înfruntat frigul de afară, nudiștii au luat micul dejun la o cafenea din apropiere de plajă.

 
 
Loading...