Ce este lamantinul și cum arată animalul pe spatele căruia a fost scrijelit numele lui Trump

Ultima actualizare:

    Lamantinii sunt animale acvatice pe care de dispariție
Lamantinii sunt animale acvatice pe care de dispariție

Un susținător al lui Donald Trump a scrijelit pe spatele unui lamantin numele președintelui american și a intrat în vizorul autorităților. Individul care a recurs la un astfel de act de cruzime este acum una dintre cele mai căutate persoane din SUA, iar pedeapsa pe care o riscă este cea cu închisoarea. Iată ce este lamantinul și cum arată acest uriaș blând al apelor.

Lamantinul sau vaca de mare este un animal maritim uriaș și o specie pe cale de dispariție. În America nu au mai rămas decât aproximativ 2000 de exemplare. În SUA, el poate fi observat mai ales în Florida, având habitatul în apele curgătoare calde. Lamantinul este un animal foarte sensibil la temperatură, iar  dacă apa are sub 20 de grade Celsius pentru mai multe zile, este posibil ca lamantinul să moară de frig. În Florida, lamantinii au devenit populari după ce oamenii au descoperit cât sunt de prietenoşi.

Cum arată lamantinul

Lamantinul are o lungime până la 4,5 metri și o greutate între 200 și 600 de kilograme. El se  seamănă foarte mult cu câinele, deşi unii cercetători susţin că aduce mai mult cu elefantul.  Și s-ar putea să aibă dreptate căci unele caracteristici sunt asemănătoare cu cele ale elefanților. 

De exemplu, pe înotătoarele din faţă lamantinii au un fel de unghii, care seamănă foarte mult cu unghiile elefantului. De asemenea, ei au o gură foarte sensibilă şi, asemenea trompei elefantului, au mici "degete"cu care pot apuca lucruri. Lamantinul poate apuca și chiar poate aranja cu înotătoarele bucăți din hrana pe care o consumă. Aproape că-și folosesc înotătoarele pe post de mâini. 

Lamantinul are o coadă plată care îl ajută la înot, mișcându-se în sus și-n jos. Ei se ghidează și cu înotătoarele din față care - un aspect foarte interesant - pot fi mișcate independent una de alta. Lamantinul este de culoare gri, nu are păr, dar are mustăți și respiră prin nas. Însă, fiind un animal maritim, el își poate ține respirația sub apă foarte mult timp. 

Lamantinii dorm pe spate, pe fundul apei, iar bătăile inimii lor se pot reduce până spre zero. Experții au descoperit faptul că inima lamantinului poate să bată o dată la 15 minute. 

Lamantinul se hrănește cu vegetație, dar și pești
Lamantinul se hrănește cu vegetație, dar și pești

Se mai știe despre aceste animale că au un sistem imunitar extraordinar, care le permite să se refacă după accidentări care în mod normal le-ar produce moartea. De exemplu, au fost observate multe exemplare care au cicatrici adânci pe spate. Acest lucru ar fi cauzat de elicea bărcilor care traversează apele unde ei își au habitatul și care îi lovesc frecvent. Lamantinii sunt foarte lenți, abia se mișcă și prin urmare nu au timp de reacție atunci când cineva sau ceva îi lovește. Acesta este un motiv pentru care ei sunt foarte ușor de vânat. Se pare că numărul lor tot mai mic este cauzat chiar de vânătoarea excesivă. Se poare că acestsistem imunitar puternic se datorează existenței în sânge a unui număr extrem de mare de celule albe.

Cea mai cunoscută din cele 3 specii de lamantini (celelalte fiind lamantinul amazonian şi cel vest-african), lamantinul american trăiește de-a lungul țărmurilor cu ape puțin adânci, în estuare şi în lagunele cu apă dulce şi în râurile din apropiere.

Grupuri de până la 100 de indivizi sau mai mulți ajung acolo unde hrana e abundentă. Hrănirea are loc de la suprafață până la adâncimi de aproximativ 4 m. Lamantinul ține hrana cu înotătoarele şi o direcționează în gură folosindu-și buzele flexibile. Rația sa zilnică de hrană este de până la un sfert din greutatea sa corporală şi poate include câțiva pești (pentru proteine). 

Persoana care a chinuit bietul animal este căutată de poliție
Persoana care a chinuit bietul animal este căutată de poliție

Un susținător al lui Trump a scrijelit un lamantin pe spate cu numele președintelui american

Autoritățile federale care se ocupă de gestionarea apelor și de conservarea vieții sălbatice în statul american Florida caută informații cu privire la un individ sau la indivizi care au comis un act de o cruzime ieșită din comun – au tăiat un lamantin pe spate cu cuțitul pentru a inscripționa numele „Trump” în carnea acestuia, relatează The Guardian. Conform BBC, animalele sunt protejate de legea americană, iar indivizii găsiți vinovați de uciderea sau hărțuirea lor riscă amenzi de 50.000 de dolari și până la un an de închisoare.

Animalul a fost filmat în zona în care râul Homosassa din statul Florida se varsă în ocean. Autoritățile încearcă să dea de urma făptașilor.

„Este sfâșietor să vezi un astfel de animal chinuit într-un asemenea mod criminal. Este clar că persoanele care au vătămat acest animal lipsit de apărare sunt capabile de violențe și mai grave. Ei trebuie prinși cât mai curând cu putință”, a spus directoarea centrului pentru Diversitate Bilogică, o companie caritabilă pentru conserbarea mediului, Jaclyn Lopez.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net