Ce este Pașaportul Covid, aplicația pe baza căreia vom putea călători cu avionul în viitorul apropiat

Ultima actualizare:

    ”Pașaportul Covid” va fi o aplicație mobilă care va include rezultate ale testelor și dovada vaccinăriifoto: Shutterstock
”Pașaportul Covid” va fi o aplicație mobilă care va include rezultate ale testelor și dovada vaccinăriifoto: Shutterstock

International Air Transport Association (IATA), cea mai puternică organizație care reunește liniile aeriene din lume, a anunțat că dezvoltă o aplicație mobilă care le va permite călătorilor să demonstreze că nu sunt infectați cu noul coronavirus, aplicație ce va include și date despre vaccinare, transmite Bloomberg, conform G4Media.

Poziția IATA vine după ce principala companie australiană de aviație, Qantas, a anunțat că nu va permite accesul la bordul avioanelor sale al pasagerilor fără vaccinul anti-Covid.

”Pașaportul Covid” anunțat de IATA sub forma unei aplicații mobile va include rezultate ale testelor și dovada vaccinării, alături de regulile naționale de călătorie, potrivit anunțului IATA, citat de Bloomberg. Aplicația va avea și o copie electronică a pașaportului, pentru ca pasagerii zborurilor să își poată dovedi identitatea.

Un program-pilot va începe încă din acest an cu compania mamă a operatorului aerian British Airways, iar aplicația va fi lansată pe magazinul Apple în primul trimestru al anului viitor și începând cu luna aprilie 2021 pentru Android.

Industria aviatică este printre cele mai afectate de criza provocată de pandemie. Primele vaccinuri sunt așteptate să fie validate în SUA și UE la finalul acestui an sau începutul anului viitor. Apariția vaccinurilor e văzută de companiile aeriene drept posibilitatea de relansare a afacerilor. 

Citește și:

Românii care călătoresc în Spania, obligați să prezinte un test negativ pentru Covid-19

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net