Ce fac bogătașii pentru a trăi veșnic. În ce tratamente şi tehnologii investesc milioane

Ultima actualizare:

Ce ţi-ai putea dori mai mult atunci când ai toată lumea la picioare şi ai în conturi sume uriaşe de bani? Evident, să trăieşti o veşnicie. Exact asta fac, în secret sau nu, Jeff Bezos, în vârstă de 55 de ani, Mark Zuckerberg care are numai 35 de ani şi Elon Musk, în vârstă de 48 de ani. Şi dacă momentan ştiinţa nu le poate oferi nemurirea, unii dintre ei se gândesc serios să se transforme în roboţi, iar alţii vor să-şi planteze microcipuri în creier.

Atunci când munceşti o viaţă întreagă pentru a strânge o avere inimaginabilă, ţi-ai dori să mai ai timp să te şi bucuri de ea. Cam asta încearcă să facă bogătaşii planetei care investesc sume colosale în cercetare pentru a descoperi elixirul tinereţii fără bătrâneţe sau al vieţii fără de moarte.


    Foto: Guliver/ GettyImages
Foto: Guliver/ GettyImages

Jeff Bezos, 55 de ani, care are o avere de 155,6 miliarde de dolari şi care a divorţat la începutul anului pentru a putea trăi o nouă poveste de dragoste, a recunoscut încă din 2016 că a donat milioane pentru a descoperi un tratament care să blocheze efectele îmbătrânirii asupra corpului omenesc. Până în prezent cercetătorii lui Bezos au descoperit două tratamente revoluţionare de blocare a artritei şi de reparare a văzului.


    Foto: Guliver/ GettyImages
Foto: Guliver/ GettyImages

Însă cea mai şocantă variantă de a trăit veşnic se pare să o fi găsit Elon Musk, 48 de ani, care are o avere de 19,3 miliarde de dolari. Bossul Tesla şi SpaceX, omul care visează să fie printre primii care colonizează Marte, vrea să îşi planteze un microcip în creier. El a pus bazele unei companii care dezvoltă tehnologia numită Neuralink, prin intermediul căreia oamenii vor putea trăi în simbioză cu maşinăriile şi vor fi înlocuiţi de sistemele de Inteligenţă Artificială. Elon Musk ”s-a programat” să trăiască mai mult de 2100. ”Pariul realizat de Neuralink este unul de lungă durată. Îşi propune un soi de democratizare a inteligenţei umane, ceea ce presupune un flux comun de centralizare a gândurilor şi ideilor individuale, pentru a putea scăpa de guvernele şi multinaţionalele care monopolizează informaţiile şi cele mai mari secrete”, a declarat în 2018 Elon Musk în cadrul unui simpozion.


    Foto: Guliver/ GettyImages
Foto: Guliver/ GettyImages

Mark Zuckerberg (35 de ani) care are o avere de 71,7 miliarde de dolari este mai pragmatic şi mai puţin visător, pentru că e mai tânăr. El crede că lumea se îndreaptă către o prăbuşire a economiei globale şi la declanşarea unui haos planetar, finalizat printr-un război nuclear apocaliptic. Aşa că Zuckerberg şi-a comandat un buncăr de lux pe 15 niveluri creat de Larry Hall, specialist în astfel de construcţii. Structura se află pe ţărmul insulei Kauai, din Hawaii, deţinută de Zuckerberg şi beneficiază de un regim de pază extrem de strict.


    Foto: Guliver/ GettyImages
Foto: Guliver/ GettyImages

Co-fondatorul PayPal, Peter Thiel (51 de ani), are o avere de 2,5 miliarde de dolari şi recunoaşte că face transfuzii de sânge de ani buni pentru a preîntâmpina efectele îmbătrânirii. El a înfiinţat compania Ambrosia, specializată în recoltarea de sânge tânăr de la persoanele de 16-25 de ani şi introducerea lui în corpul ”bogătaşilor de peste 35 de ani”. Procedura e controversată.


    Foto: Guliver/ GettyImages
Foto: Guliver/ GettyImages

Milionarul Sam Altman, de 34 de ani, are o avere de 200 de milioane de dolari şi vrea să îşi conserve creierul pentru a-l putea ”descărca” mai târziu într-un supercomputer care să îi poată continua activitatea peste ani şi ani. 

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net