Cuplul regal a sărbătorit Ziua Îndrăgostiților altfel decât ceilalți. Regina Elisabeta a II-a (90 de ani) și soțul ei, prințul Philip (95 de ani), au inaugurat, marți (14 februarie), Centrul național de securitate cibernetică al marii Britanii, dedicat protejării infrastructurii informatice a instituțiilor Regatului Unite în fața atacurilor cibernetice.


La 90 de ani, Regina Elisabeta este îngrijorată de atacurile cibernetice. Regina și soțul ei au inagurat Centrul național de securitate cibernetică al Marii Britanii, marți, 14 februarie, în prezența unei bune părți a membrilor cabinetului britanic, printre care s-a aflat ministrul de finanțe, Philip Hammond.

„Atacurile cibernetice cu care ne confruntăm și-au sporit frecvența, gravitatea și gradul de complexitate”, a declarat Hammond, citat de Agerpres.

regina_2.jpg

regina elisabeta atacuri cibernetice anglia
Regina Elisabeta a II-a a inaugurat Centrul național de securitate cibernetică al Marii Britanii
Foto: Getty

 

Centrul este doar un element din strategia guvernului de 1,9 miliarde de lire sterline, care a fost dezvăluită în noiembrie anul trecut și care vizează reacții la atacurile cibernetice.

Totodată, din toamna acestui an, în școlile britanice va începe un proiect pilot de cursuri în securitate cibernetică în care vor fi implicați circa 6.000 de elevi, potrivit BBC News.

 
 
Loading...