Ce grimase adorabile! Prințul Louis a furat toate privirile la parada dedicată Reginei Elisabeta a II-a!

Ultima actualizare:

    Micuțul Prinț Louis a atras toate privirile la parada „Trooping the Colour”, organizată în cinstea zilei de naștere a Reginei Elisabeta a II-aFoto: Getty
Micuțul Prinț Louis a atras toate privirile la parada „Trooping the Colour”, organizată în cinstea zilei de naștere a Reginei Elisabeta a II-aFoto: Getty

În fiecare an, ziua de naștere a Reginei Elisabeta a II-a este sărbătorită de două ori, conform tradiției regale, o dată în ziua oficială în care Suverana s-a născut, 21 aprilie, iar a doua oară prin parada denumită „Trooping the Colour”, din data de 8 iunie, atunci când în Marea Britanie au loc spectacole aeriene în cinstea Reginei și parade militare, fiind ziua în care și admiratorii acesteia pot lua parte la marea sărbătoare, alături de Suverana britanică și familia acesteia.

Sărbătoarea din acest an, de sâmbătă, 8 iunie, a fost o premieră însă pentru unii membrii ai familiei regale britanice, fiind printre primele evenimente oficiale la care a participat și micuțul Prinț Louis, fiul cel mic al Ducilor de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton. Deși această zi a fost închinată Majestății Sale, strănepotul Reginei a reușit să-i „fure” acesteia marele moment, el fiind cel care s-a bucurat de mai toată atenția.

Prințul Louis, adorabil la parada „Trooping the Colour”

Micuțul năzdrăvan a cucerit inimile admiratorilor Casei Regale Britanice cu grimasele lui adorabile din timpul ceremoniei, și, mai ales, cu primul său salut cu mâna oficial, făcut avioanelor care ofereau momente de neuitat spectatorilor.

Prințul Louis, la prima sa paradă „Trooping the Colour”
Prințul Louis, la prima sa paradă „Trooping the Colour”

Expresiile faciale ale Prințișorului au făcut deliciul publicului, acesta fiind entuziasmat de show-ul aerian, văzut din brațele tatălui lui și alături de frățiorii săi, Prințul George și Prințesa Charlotte, însă Louis nu a fost deloc generos cu zâmbetele, păstrându-și o „mutriță supărată” pe durata întregii ceremonii.

Micuțul a fost impresionat de spectacolul aerian
Micuțul a fost impresionat de spectacolul aerian

Prima sa apariție la balconul regal a fost un succes însă, micuțul făcând față cu brio mulțumii care aclama, părând că se va descurca de minune și de acum în colo în această ipostază. Louis a purtat o ținută formată din tricoul alb și pantalonași scurți albastri, la fel cum și-au făcut „debutul” și fratele lui mai mare, George, dar și tatăl lui, la primele evenimente oficiale la care au participat.


    Foto: Getty
Foto: Getty

La parada „Trooping the Colour” participă anual în jur de 1400 de ofițeri, 200 de cai și 400 de muzicieni, alături de familia întregită a Reginei Elisabeta a II-a, care se adună în balconul Palatului Buckingham pentru a urmări spectacolul, sub privirile admiratorilor lor.

Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a își serbează ziua de naștere de două ori

Tradiția conform căreia regalitățile își serbează de două ori pe an ziua de naștere a fost implementată acum 250 de ani, de George al II-lea și are strânsă legătură cu starea vremii de afară. Acesta fiind născut în luna noiembrie, nu putea să organizeze parade de ziua sa, vremea fiind de regulă rece. Astfel, a decis să schimbe data aniversării, celebrându-și ziua de naștere în timpul paradei militare de primăvară.

De atunci, toți monarhii britanici îi pot urma exemplul, și pot alege să celebreze de două ori pe an ziua de naștere: o dată în privat, alături de familie și apropiați, iar mai apoi pot marca și public evenimentul, prin parade și diverse ceremonii, organizate la data oficială. 

Ziua de naștere a Reginei este sărbătorită de asemenea și prin tragerea a 41 de salve de tun în Hyde Park, 21 de salve de tun în Windsor Great Park și 62 la Turnul Londrei. S-a stabilit ca ziua oficială să se organizează doar sâmbăta, pentru a putea participa câți mai mulți oameni.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net