Ce gust are cea mai scumpă friptură din lume și de ce este ea unică

Ultima actualizare:

    Un fermier francez oferă cea mai bună carne de vită din lume celor mai luxoase restauranteFoto: Getty
Un fermier francez oferă cea mai bună carne de vită din lume celor mai luxoase restauranteFoto: Getty

Atunci când mergem într-un restaurant scump, întotdeauna suntem atenți la alegerea celui mai select vin care să se potrivească perfect cu friptura pe care o comandăm. Puțini dintre noi ne punem însă întrebarea cât de calitativă este friptura în sine.

Francezul Alexandre Polmard este singurul măcelar care oferă cea mai scumpă carne de vită din lume datorită faptului că este într-adevăr unică. Tânărul fermier face parte din cea de-a șasea generație din familia sa, care se ocupă de această afacere din anul 1846, când au fondat ferma, informează CNN.

În anii 1990, tatăl și bunicul lui Alexandre au descoperit o metodă unică de conservare a cărnii, pe care au denumit-o „hibernarea”. Operațiunea presupune suflarea cărnii cu aer foarte rece – la o viteză de 120 de kilometri pe oră într-un mediu cu o temperatură de -43 grade Celsius. Această metodă permite conservarea cărnii pe o perioadă nedeterminată de timp și păstrându-și calitatea intactă.

Familia lui Alexandre Polmard crește vite din secolul al XIX-lea
Familia lui Alexandre Polmard crește vite din secolul al XIX-lea

În restaurante, o friptură din coaste de vită, preparată în acest fel, poate costa până la 3.000 de euro. Cu toate că nu este prea cunoscut de consumatori, tânărul crescător de vite rivalizează cu marile ferme de renume internațional precum Black Angus și Kobe.

Polmard și familia sa cresc vitele „Blonde Aquitaine” de generații în regiunea Lorena din nordul Franței. „Familia mea nici nu s-a gândit vreodată să crească animalele în grajduri unde nici nu au suficient spațiu să se plimbe. Aici, ele trăiesc sub cerul liber, în păduri și în parcuri. Au și adăposturi unde se pot feri de ploaie sau ninsoare. Este precum un confort de cinci stele.”

Alexandre Polmard și familia sa cresc vitele în aer liber
Alexandre Polmard și familia sa cresc vitele în aer liber

Alexandre a mărturisit că urmărește chiar să le reducă și nivelul de stres, vorbind zilnic cu ele, inclusiv în momentul în care urmează să fie sacrificate. Fermierul susține că stresul înainte de a intra în abator le poate face să le crească nivelul de glicogen și acid lactic care duce la pierderea savoarei cărnii ulterior.

Doar cei mai bogați și pricepuți băcătari din lume își permit să ofere clienților în restaurantele lor, carnea de vită a lui Alexandre Polmard. Ce face această friptură atât de spcială? Degustătorii au spus că are un gust unic, dat de o ușoară aciditate, greu de descris în cuvinte și o textură atât de fragedă încât abia dacă ai nevoie de cuțit pentru a o tăia.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net