Ce înseamnă mesajele prin semne secrete prin care comunică stewardesele

Ultima actualizare:

    Stewardesele comunică uneori prin semneFoto: Getty
Stewardesele comunică uneori prin semneFoto: Getty

Toți cei care au călătorit cel puțin o dată cu avionul au observat că însoțitoarele de bord comunică între ele de regulă prin semne, nu printr-un limbaj verbal, însă nu întotdeauna pot fi înțelese de pasageri.

Un călător care a ales să zboare cu „Easy Jet” a avut această dilemă, așa că a decis să filmeze două stewardese care comunicau prin semne și să publice pe Internet materialul video pentru a cere un răspuns, după cum precizează Știri pe surse.

A avut surpriza să primească un răspuns chiar de la compania aeriană londoneză care i-a explicat limbajul printr-un alt material video. Pe înregistrare apar câțiva însoțitori de zbor care explică faptul că semnele "secrete" prin care comunică nu semnifică altceva decât simboluri ale cererilor pasagerilor, cum ar fi un anumit fel de gustare. Pentru a nu striga la colegul steward din capătul coridoruui, însoțitorii de zbor comunică prin semne pentru a înțelege ce anume trebuie să aducă anumitor călători.

De exemplu, în primul mesaj, stewardul îi comunică unuia dintre colegi comanda pasagerului, în acest caz, un aunmit fel de pui. „Sunt semne pentru aproape orice din meniu, ceea ce înseamnă că putem comunica foarte ușor cu echipajul din cală.”

Atunci când vezi o stewardesă că mimează mestecatul cu o lingură într-un vas, mai mult ca sigur cineva a comandat om porție de supă.

Unele semne sunt ceva mai ciudate. Gestul bizar al însoțitorului de bord care indică cu un deget cantitatea comenzii, iar degetul celeilalte mâini duse la nas semnifică un sandviș cu șuncă (cu pâine baghetă).

„Sunt de asemenea și semne pentru situații speciale”. Gestul care indică desfăcutul unei sticle îl vei vedea într-adevăr în situații excepționale pentru că semnifică pregătirea șampaniei: în cabină, tocmai a avut loc o cerere în căsătorie.

De departe, cel mai amuzant dintre semne este ultimul din clipul video pentru că se referă la situația în care cineva a rămas blocat în cabina de toaletă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net