Monstrul Josef Fritzl are în prezent 83 de ani. El este închis pe viaţă, din 2009, într-un penitenciar pentru deţinuţi bolnavi mintali după ce şi-a abuzat sexual fiica pe care a sechestrat-o în pivniţă.


Astăzi se împlinesc 10 ani de când s-a descoperit acest caz care a şocat întreaga planetă. De atunci, monstrul Josef Fritzl se află în puşcăria Krems-Stein, penitenciarul psihiatric de maximă siguranţă din Austria.

Monstrul Fritzl

Monstrul Fritzl
Monstrul Fritzl înainte de încarcerare
Foto: GuliverGetty Images
El şi-a pierdut dinţii în urma bătăilor suportate după gratii. În martie 2016, s-a bătut cu un alt deţinut după ce colegii din închisoare au făcut un fals site matrimonial online pentru el. Îşi petrece tot timpul făcând munci umilitoare. Prezintă deja semne de demenţă. Fiica abuzată, Elisabeth, trăieşte sub un alt nume într-un loc misterios din ţară. Ea a fost violată de Fritzl de peste 3.000 de ori şi a născut 7 copii cu tatăl ei. Povestea a ieşit la iveală după ce fiica cea mare, rezultată din relaţia incestuoasă, Kerstin (care avea 19 ani la acea vreme), a ajuns în stare critică la spital, iar medicii au dorit să o vadă pe mama ei. Atunci, Elisabeth a dezvăluit poliţiei tortura la care o supusese propriul tată. Casa ororilor din Amstetten, Austria, unde ea a fost siluită în subsol, a fost cumpărată de Herbert şi Ingrid Houska cu 164.000 de euro (circa 763.761 de lei). Aceştia au renovat-o de mai multe ori, pentru a-i “spăla” trecutul îngrozitor.

                                                                                                                            

Loading...