Ce măsuri și-a luat Trump ca să fie sigur că nu va fi asasinat în timpul ceremoniei

Ultima actualizare:

    Întregul mecannism de apărare a fost mobilizat pentru a-l pe unul dintre cei mai puternici lideri ai lumiiFoto: Getty
Întregul mecannism de apărare a fost mobilizat pentru a-l pe unul dintre cei mai puternici lideri ai lumiiFoto: Getty

Vineri, 20 ianuarie, urmează să aibă loc ceremonia de învestire în funcția de președinte a lui Donald Trump. S-a spus că festivitatea va fi foarte diferită față de precedentele, dar dacă este o tradiție pe care Trump a păstrat-o, aceea ține de măsurile de securitate, care sunt mai intense ca niciodată.

Poate că nu se așteaptă la participarea a aproape două milioane de oameni la ceremonie, ca în cazul lui Obama, dar Trump este convins că va fi un eveniment care va întrece orice record. El este însă conștient și de valul de nemulțumiri pe care l-a stârnit în ultimul timp, așa că că și-a măsuri de securitate cum niciun alt președinte american n-a mai făcut înainte. Iată care sunt acestea, potrivit Daily Star:

Trump va purta vestă antiglonț

Președintele Statelor Unite a fost întotdeauna unul dintre cei mai puternici lideri ai lumii, astfel că o tentativă de asasinare este așteptată oricând, mai ales la evenimentele publice. Se crede că Donald Trump va purta în cadrul ceremoniei aceeași vestă antiglonț pe care a folosit-o și Barack Obama. Vesta este similară celor purtată de agenții SWAT, fiind capabilă să oprească un glonț de calibrul 9 mm.

Se va deplasa cu o limuzină indestructubilă

Deși pare un Cadillac foarte elegant și luxos, limuzina prezidențială care-l va transporta pe președinte, atât la ceremonie, cât și în delegațiile oficiale, este precum un tanc pe roți. impresionantul automobil este perfect blindat, cu geamuri antiglonț, podea rezistentă la explozii și complet izolată împotriva atacurilor chimice. În plus, la bord se află un echipament medical ultra-performant în caz de urgență.

Lansatoare de rachete, pregătite de contra-atac

Întreg Washingtonul va fi înconjurat de automobile militare dotate cu lansatoare de rachete, pentru a fi pregătiți în cazul unui atac aerian. Astfel de măsuri de securitate au fost luate de altfel imediat după atentatul de la 11 septembrie 2001, când teroriștii Al-Qaeda au încercat să țintească și Casa Albă sau Capitoliul.

Echipe de geniști, mobilizate

Plasarea dispozitivelor explozive a devenit o practică foarte obișnuită pentru teroriști, iar cum americanii nu vor să se repete vreun scenariu tragic precum cele din Europa sau Orientul Mijlociu, mai multe echipe de geniști vor fi în alertă în ziua ceremoniei.

Pentru a se asigura siguranța maximă a viitorului președinte al Statelor Unite, au fost mobilizate și trupele din Forțele Speciale Americane sau Garda Națională, în timp ce serviciile secrete vor ține de acum înainte sub atentă și permanentă supraveghere a familiei prezidențiale.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net