Ce poţi face în Antalya dacă nu eşti turistul «all-inclusive»

Ultima actualizare:

    Un sfert de milion de români au ajuns în vacanţă în Antalya anul acesta, dublu faţă de 2015
Un sfert de milion de români au ajuns în vacanţă în Antalya anul acesta, dublu faţă de 2015

Când spui Turcia şi Antalya te gândeşti că te aşteaptă o vacanţă în care să-ţi încarci bateriile pe şezlog la plajă sau la piscina hotelului şi să-ţi răsfeţi simţurile cu diverse preparate culinare din bucătăria orientală. Se poate să fie o parte de adevăr, dar majoritatea turiştilor români preferă să meargă şi într-o excursie opţională, ceea ce înseamnă să iasă din hotel în căutarea unor locuri de vizitat sau a unor activităţi de pe lista trebuie “încercate măcar o dată în viaţă”.

Am trecut în revistă cu  Ondina Dobriban, diector general al Paralela 45, câteva dintre variantele de excursii opţionale, atunci când ajungi în concediu în Antalya şi nu-ţi doreşti să stai doar la hotel. 

Buggy cross 

O plimbare pe cărări de munte nu a fost niciodată mai antrenantă ca la volanul unui buggy. Maşinuţa, care poate fi ocupată doar de şofer  sau de 2 persone, îţi ridică nivelul de adrenalină de la primele minute. Drumul şerpuit pe teren accidentat,  “acompaniat” de gropi pline de apă şi noroi, te va face să te murdăreşti din cap până în picioare, dar la final nu vei mai simţi că -te-ai umplut de pete, ci doar că ai o stare de energie. Totul durează în jur de 2.30 ore.

Costuri:  54 € pentru un singur ocupant sau 85 € pentru pilot şi copilot.

Rafting

Pentru turistul plin de energie sau cuplurile doritoare de adrenalină, o activitate care merită încercată este raftingul. Vorbim despre  o coborâre rapidă pe un râu într-o şalupă.  Instructorul te va îndemna la un moment dat în timpul traseului să sari dintr-un copac sau de pe o stâncă fix în mijlocul unui vârtej de apă, din care nu îţi mai doreşti decât să scapi teafăr.  Totul durează două ore, cu opriri pe traseu, joc cu vâslele  cu ceilalţi pasageri din bărci.

Costuri:  Între 38 şi 45 € de persoană/ în funcţie de cât de mare este grupul. Acest gen de activitate poate fi completat cu of road jeep safari şi speed boat, adică 3 in 1, costul fiind în acest caz de 99 € de persoană.

Telecabina din Kemer

A venit momentul să ne tragem sufletul  cu o plimbare cu telecabina din Kemer. Peisajul este superb, aşa că vei uita de tot şi de toate chiar dacă ai rău de înălţime.  Telecabina este destul de mare, are o capacitate de 80 de persoane.  Drumul durează cam zece minute până sus, la 2.365 de metri, şi panorama este incredibilă. O mare pictată în nuanţe de turcoaz, care învăluie dealuri şi munţi. Se văd atât lanţul muntos şi marea, cât şi autostrada şi hotelurile luxoase. Sus, la 2.365 de metri, ai de toate – restaurant şi vreo două baruri. Poţi sări şi cu parapanta până jos.

Costuri:  60 € de persoană.

Vizită Side-Aspendos-Manavgat

Vizitarea cascadei de pe râul Manavgat, care izvorăşte din munţii Taurus, nu trebuie ratată în timpul unui sejur în Antalya. În programul excursiei sunt uneori incluse, depinde de operatorul local de turism, vizitarea teatrului roman de la Aspendos, unul dintre cel mai bine conservate teatre antice de pe întreg globul, precum şi o vizită în oraşul Side, străjuit în antichitate de Zeul Soarelui şi de Zeul Artelor Apollo.

Costuri:  55 € de persoană.

Excursie Perghe -Cascada Kursunlu – Cascada Manavgat - Cascadele Duden

Pentru privelişti de poveste, o idee este să vizitezi Cascada Kursunlu. Se află la 20 km de Antalya, ascunsă într-o pădure de măslini, smochini, pini şi leandri. Peisajul spectaculos este completat de apa cristalină care cade şi de piscinele pline de peşti.

Cascadele Duden şi Manavgat sunt alte două atracţii naturale excepţionale. Cea de-a doua este foarte puternică datorită curenţilor care se formează. La creşterea apelor primăvara, cascada aproape că dispare. 

Costuri:  O excursie care include şi bazarul tradiţional din Manavgat este 55 €.  

Plimbare cu submarinul

Submarinul turistic este inaugurat anul acesta. Locurile din submarin sunt amplasate lângă ferestrele mari de unde poţi descoperi lumea subacvatică din jurul coastei Antalyei. Durata plimbării este de două ore. 

Costuri:  75 €. Dacă se combină cu shopping  în Antalya, atunci  preţul scade la 65 €.

Hammam tradiţional

Baia tradiţională e în centrul culturii orientale de secole, deoarece nu presupune doar curăţarea corpului, ci este şi o ocazie de socializare. La sfârşitul acestui răsfăţ complet ce ţine peste 3 ore,  te vei simţi mai relaxat, eliberat de anxietate şi stres.

Costuri:  Între 29 şi 80 € (VIP).

Acvariu din Antalya

Acest obiectiv turistic are al doilea mare tunel din Europa (131 m lungime şi 3 m lăţime). Aici vei găsi poveşti din toată lumea alături de magia lumii subacvatice. Poţi să înoţi cu rechini şi pisici de mare, care nu prezintă nici un pericol pentru oameni. 

Costuri:  Preţurile diferă de la o agenţie de turism la alta. Adulţii plătesc la intrare în jur de 10 €, copiii având tarife  la jumătate.

Croaziera din Antalya pe Marea Mediterană

Este vorba despre o excursie opţională care începe de la ora 9.00 şi se termină în jur de ora 15.30. Plecarea se face din portul turistic din Antalya, cu un iaht cu trei etaje. La primul etaj este un restaurant, la etajul doi sunt două baruri, o piscină pentru copii, şi un ring de dans unde va fi un show făcut de MC-ul vasului şi o petrecere cu spumă ce strânge toată lumea pe ring. 

Costuri:  60 €.

Alanya by night 

Se merge cu telefericul până la cetatea din Alanya. Se vizitează cetatea,  Peştera Damlatas (Peştera Plângătoare), cu timp de shopping în Alanya şi cu cina pe râul Dim din Munţii Taurus, unde mesele sunt pe apă. 

Costuri:  40 euro/pers.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net