Ce reguli stricte respectă Regina în carantină! 22 de servitori au grijă să nu se îmbolnăvească

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a II-a este cel mai bogat monarh din lumefoto: Profimedia
Regina Elisabeta a II-a este cel mai bogat monarh din lumefoto: Profimedia

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 94 de ani la 21 aprilie. Aniversarea a fost umbrită de epidemia de coronavirus care a îngenuncheat sistemul de sănătate britanic. Marea Britanie se confruntă cu peste 20.000 de decese și 150.000 de îmbolnăviri de pe urma răspândirii COVID-19. Regina s-a izolat la castelul Windsor, i-a trimis într-o aripă separată pe prinții Edward și Andrew și nu intră în contact decât cu prințul Philip, 98 de ani.

Regina Elisabeta a II-a va petrece luni bune în izolare la castelul Windsor, estimează specialiștii. Ea este servită pe perioada carantinei forțare de 22 de membri ai staff-ului care și-au luat rămas bun de la familii încă din prima jumătate a lunii martie și locuiesc în anexele castelului Windsor. Procedura de carantinare și protejare a Reginei este numită ”HMS Bubble” (n.r. denumire ce provine de la numele ambarcațiunilor de luptă din marina regală). Organizarea pe timp de epidemie a fost elaborată, pusă la punct și este supravegheată de fostul ofițer din Marina Regală, Tony Johnstone-Burt.

În ce constă operațiunea HMS Bubble?

De când se află în izolare, Regina nu a intrat deloc în contact cu membrii propriei familii și i-a izolat într-o aripă îndepărtată a castelului Windsor pe prinții Edward și Andrew. Singurii care au voie să se apropie de dormitoarele regale sunt 22 servitori care respectă cu sfințenie un ritual de curățenie, dezinfectare și igienă pus la punct de fost comandant de navă de luptă Tony Johnstone-Burt. Regina de 94 de ani și soțul ei Philip, de 98 de ani, sunt practic protejați de un ”balon” imaginar de orice sursă de posibilă infectare cu noul coronavirus. În mod normal, Regina este deservită de un personal de 500 de servitori. Pe timp de carantină, au rămas lângă ea 24 de ore, timp de 7 zile pe săptămână, doar 22. ”Ne facem datoria față de Majestatea sa. Nimeni nu se apropie de Regină la mai puțin de doi metri și mâncarea, ceaiul, vesela, așternuturile, hainele și tacâmurile sunt atent dezinfectate înainte. Regina a renunțat la orele de călătorie, la plimbările în parc și nu a mai părăsit de săptămâni bune castelul, cam astea sunt regulile impuse de operațiunea HMS Bubble. Sperăm ca totul să se încheie cu bine după încetarea epidemiei”, a declarat comandantul.

Citește și:

Care sunt leacurile băbești cu care se apără Regina de coronavirus? Arnica e pe primul loc

Regina Elisabeta a II-a se pregăteşte să predea puterea prinţului Charles. Ce se va întâmpla după moartea acesteia?

Castelul Windsor închis vizitatorilor pe perioadă nedeterminată

Regina va rămâne în izolare mult timp după ce va începe relaxarea privind măsurile de urgență impuse în prezent de guvernul Johnson. Vice-amiralul Johnstone-Burt susține că Windsor va rămâne multă vreme închis vizitatorilor și regimul de carantină menținut și după ce societatea britanică va începe să revină la normal. Contactul Reginei cu familia regală va rămâne doar la nivelul conversațiilor prin intermediul tabletei și al telefonului mobil. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net