Ce s-a întâmplat cu această fetiță după ce fotografia ei a devenit celebră?

Ultima actualizare:

    Fotografia a fost premiată la concursul de fotojurnalism World Press Photo foto: Matic Zorman
Fotografia a fost premiată la concursul de fotojurnalism World Press Photo foto: Matic Zorman

Un fotograf caută o fetiță pe care a surprins-o în urmă cu un an, într-o zi noroasă de octombrie, în orașul Preševo din Serbia, în timpul crizei refugiaților. Matic Zorman a fost premiat pentru a această imagine în cadrul celui mai prestigios concurs de fotojurnalism din lume, World Press Photo.

7 octombrie, 2015, orașul Preševo, Serbia, la granița cu Macedonia. Mii de refugiați sirieni, irakieni și afgani au ajuns aici după ce au părăsit zonele de conflict cu speranța unui viitor mai bun în Uniunea Europeană.

O fetiță privește cu ochii larg deschiși prin gardul biroului de înregistrare. Se ține strâns cu mâinile de grilajul metalic, o pelerină transparentă de ploaie îi acoperă chipul. Pare în același timp curioasă și speriată.

Este, cu siguranță, una dintre cele mai impresionante imagini care ilustrează criza refugiaților din 2015. Autorul ei, Matic Zorman, a fost premiat în cadrul celui mai prestigios concurs de fotojurnalism din lume, la categoria ”Oameni”.

Acum, la aproape un an de la momentul realizării acelei fotografii, Zorman încearcă să afle ce s-a întâmplat cu fetița care l-a inspirat. Fotoreporterul, originar din Slovenia, documenta la momentul respectiv traseul balcanic al refugiaților, prin care mii de imigranți au pătruns în Europa, trecând prin Grecia, Macedonia, Serbia și Croația. Detaliul care i-a atras atenția lui Zorman a fost faptul că fetița privea prin pelerina din plastic. ”Simbolizează sentimentul de sufocare al refugiaților care încearcă să străbată țările Uniunii Europene”, a explicat Zorman pentru TIME.

Acum, ori de câte ori se uită la această imagine, fotograful se întreabă ce s-a întâmplat cu fetița cu pricina. ”A reușit să ajungă în Austria? Sau în Germania? S-a stabilit undeva?” Zorman face apel acum la toți cei care l-ar putea ajuta să dea de urma fetiței din fotografie.

”Probabil că ați văzut deja această fotografie, dar acesta este doar începutul. Oare povestea acestui copil ar putea ilustra călătoria miilor de refugiați copii? Am nevoie s-o găsesc, ca să pot răspunde la această întrebare. Opriți-vă un minut, pentru a citi rugămintea mea și, mai ales, distribuiți acest apel, ca să ajungă la cei care ar putea deține orice fel de informații. Haideți să căutăm împreună și să realizăm imposibilul. Mulțumesc!”, a scris Zorman pe pagina personală de Facebook.

Toți cei care dețin informații despre fetița din imagine sunt rugați să trimită un email la adresa findthechild@maticzorman.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net