Regina Marii Britanii (90 de ani) are stabilite prin protocolul regal anumite semnale vizuale secrete prin care arată discret personalului său când se plictisește să mai discute cu anumite personalități în cadrul unui eveniment.


Chiar dacă Elisabeta a II-a este deseori zâmbăreață și rareori s-a supărat în public, nu înseamnă că tolerează pe oricine în prezența sa, indiferent de evenimentul la care ia parte. Potrivit istoricului Hugo Vickers, dacă Regina dorește să se pună capăt discret la o discuție, tot ce trebuie să facă este să mute poșeta din mâna stângă pe cea dreaptă, precizează The Sun. Acest gest îi semnalează pe servitorii care o însoțesc că trebuie să o „scape” de persoana din fața sa.

regina_3.jpg

regina elisabeta
Dacă Regina este încântată de discuție sau de persoana care o însoțește, își poartă geanta pe mâna dreaptă
Foto: Getty

De cele mai multe ori, s-a observat că atunci când Elisabeta mută poziția poșetei, ea s-a plictisit de o anumită conversație pe care este nevoită să o poarte în public. Personalul său, care îi urmărește fiecare mișcare, trebuie în acel moment să o ia de-o parte pe Regină, dar într-o manieră politicoasă.

regina_2.jpg

regina elisabeta
Atunci când este plictisită de cineva, Regina își mută geanta în mâna dreaptă
Foto: Getty

Acesta nu este singurul semnal care indică plictiseala sau graba Reginei. Poșeta sau geanta pe care o poartă este menită să le arate servitorilor când vrea să plece din cadrul unei întruniri. De exemplu, atunci când Majestatea Sa își pune geanta pe masă la o conferință, servitoarele știu că din acel momement, în vreo cinci minute, Regina dorește să părăsească incinta în care se află.

Deși pare un gest banal, „ar trebui să te îngrijoreze atunci când, deși discuți cu Regina, o vezi că-și mută geanta dintr-o mână în alta.” Din fericire, ești tratat cu finețe. Ar putea reacționa și în alt mod.

De asemenea, atunci când Majestatea Sa se grăbește și vrea să plece de un eveniment public, își răsucește verigheta pe deget, iar din acel moment, personalul său știe ce are de făcut.

 
 
Loading...