Ce spune Vladimir Putin despre implicarea în Panama Papers

Ultima actualizare:

    Vladimir Putin neagă orice legătură cu Panama Papers
Vladimir Putin neagă orice legătură cu Panama Papers

La patru zile de la scurgerile masive de documente aparținând firmei Mossack Fonseca, a patra companie la nivel mondial de avocatură offshore, Vladimir Putin a comentat legătura dintre el şi Panama Papers.

În documente apar numele mai multor apropiaţi de-ai lui Putin, iar preşedintele rus a fost luat în vizor. Kremlinul s-a grăbit să nege totul şi a dat vina pe urma pe care Vestul o are pentru Putin. 

Joi (7 aprilie), Vladimir Putin a făcut şi el o declaraţie: el a negat, la rândul său, orice legătură cu offshore-ul din Panama şi a spus că documentele sunt un efort al Vestului de a submia Rusia, conform independent.co.uk

Din Panama Papers, date presei duminică (3 aprilie), se arată cum Mossack Fonseca a ajutat diverși clienți în spălarea de bani și evitarea unor taxe. Milioanele de documente au fost trimise către ziarul german Suddeutsche Zeitung cu ajutorul Consorţiului Internaţional de Investigaţii Jurnalistice.BBC Panorama se numără printre cele 107 organizaţii media din 78 de ţări ce au analizat documentele. Identitatea sursei inițiale a rămas necunoscută.

De asemenea, aceste documente dezvăluie existența unei grupări specializate în spălare de bani, condusă de o bancă din Rusia, la cârma căreia se află apropiați ai președintelui rus Vladimir Putin. Violoncelistul Serghei Roldughin, prieten foarte bun cu liderul de la Kremlin și nașul fiicei sale, a făcut profituri uriașe din tranzacții suspecte. În trecut, artistul le-a spus jurnaliștilor că nu este un om de afaceri și se crede că implicarea sa ar fi doar de fațadă, Roldughin fiind un paravan pentru o altă persoană, potrivit BBC. Se pare că împrumutiri de două miliarde de dolari au ajuns la firme controlate de apropiații lui Putin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net