În timpul protestelor declanșate de moartea americanului de culoare George Floyd, printre magazinele țintă ale jafurilor manifestanților s-a numărat și gigantul Apple, de unde au fost furate numeroase telefoane și alte device-uri. Totuși, se pare că făptașii nu vor putea folosi niciun obiect „achiziționat” ilegal,


Telefoanele iPhoene furate de cei care au jefuit magazinele Apple în timpul protestelor declanșate de moartea lui George Floyd nu doar că nu vor putea fi folosite, însă i-ar duce pe polițiști direct la hoți, informează BBC.

Telefoanele furate au fost dezactivate de companie și sunt urmărite, iar autoritățile locale au fost anunțate de furt. Compania a trimis un mesaj afișate pe ecranele acestora, prin care a explicat toate aceste lucruri.

Mesajul companiei Apple pentru hoții din timpul protestelor

Mai multe imagini cu aceste avertismente apărute pe ecranele telefoanelor furate au fost publicate ulterior pe rețelele de socializare. Apple a închis temporar o parte din magazinele sale din SUA, după o serie de atacuri desfășurate în timpul manifestațiilor mișcării BLM- Black Lives Matter. 

Exista de mult timp o bănuială potrivit căreia telefoanele expuse în magazinele Apple au instalat un software care permite ca ele să fie urmărite chiar și dacă sunt furate. Acest lucru a fost creat inițial în cazul în care acestea sunt pierdute, în cazul în care cumpărătorul nu își mai găsește mobilul.

Fotografiile publicate pe rețelele de socializare confirmă aceste zvonuri. O imagine de pe Twitter arată un telefon cu mesajul: „Vă rog să returnați produsul la Apple Walnut Street. Acest dispozitiv a fost dezactivat și este urmărit. Autoritățile locale vor fi alertate”. Se pare că acest tip de mesaj ar fi apărut pe toate electronicele furate în această perioadă, astfel că hoții nu se vor putea bucura de folosirea lor.

APPLE DISABLED THE PHONES THAT WERE LOOTED pic.twitter.com/9xp1HhOAeR

 
 
Loading...