Ce vor mânca liderii UE la summitul G7. Meniul extravagant care îi așteaptă pe oficialii europeni

Ultima actualizare:

    Joe şi Jill Biden au ajuns încă de joi în Regatul Unit şi s-au întâlnit cu Boris şi Carrie JohnsonFoto: EPA-EFE
Joe şi Jill Biden au ajuns încă de joi în Regatul Unit şi s-au întâlnit cu Boris şi Carrie JohnsonFoto: EPA-EFE

Întreaga planetă e cu ochii pe summit-ul G7, din Marea Britanie. Cei mai puternici lideri din lume discută viitorul omenirii pe teme legate de pandemie, mediu înconjurător, economie şi relaţii diplomatice strategice. Însă ce mănâncă pe perioada şederii?

Tabloidul britanic Daily Mail a intrat în posesia meniurilor de la recepţiile organizate vineri şi sâmbătă pentru cei mai puternici oameni ai planetei, aflaţi în Marea Britanie. Prima recepţie va fi găzduită de Prinţul Charles la Cornwall şi va avea ca aperitive: pepene condimentat, gazpacho, nucă de cocos şi preparate pe bază de verdeţuri.

La felul principal se va servi calcan din Newquay, prins la undiţă şi prăjit pe os, cu cartofi prăjiţi cu usturoi verde şi sos pesto alături. Brânzeturile de pe masă vor cuprinde sortimentele: brânză de Cornish, Gouda, şi Helford Blue. La desert se va mânca o prăjitură pavlova englezească cu căpşuni. Meniul a fost conceput şi realizat de bucătarul şef Emily Scott cu implicarea personalului de la Hotelul Watergate Bay.

Sâmbătă seara liderii de la G7 vor participa la un grătar făcut pe plajă de bucătarul Simon Stallard. La jar încins vor fi preparate scoici, cleşti de crabi Curgurrell şi macrou Portscatho, muşchi afumat şi sărat de vită Moorland, homari Newlyn însoţite de cartofi prăjiţi şi broccoli purpuriu St. Just.

La desert se consumă îngheţată, iar de pe lista de băuturi amintim vin spumant Cornish, Riesling German, Shiraz australian, cocteiluri şi bere de Cornish. Duminică discuţiile se vor încheia, iar liderii vor pleca acasă. La 14.00 (ora locală) Boris Johnson va susţine o conferinţă de presă prezentând concluziile dezbaterilor.

Participă şefi importanţi de state

La discuţiile dintre 11-13 iunie sunt prezenţi: Boris Johnson (Marea Britanie), Joe Biden (SUA), Justin Trudeau (Canada), Yoshihide Suga (Japonia), Emmanuel Macron (Franţa), Angela Merkel (Germania) şi Mario Draghi (Italia). Din partea UE participă Ursula von der Leyen şi Charles Michel. Invitaţi speciali la discuţii sunt Scott Morrison (Australia), Moon Jae-in (Coreea de Sud), Cyril Ramaphosa (Africa de Sud) şi prin video-conferinţă Narendra Modi (India).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net