Cei patru polițiști implicați în uciderea lui George Floyd, acuzați de omor și complicitate la omor

Ultima actualizare:
George Floyd a murit după ce un poliţist a stat cu genunchii pe gâtul său mai bine de 8 minute
George Floyd a murit după ce un poliţist a stat cu genunchii pe gâtul său mai bine de 8 minute

Cazul lui George Floyd, afro-americanul care a murit după ce a fost apăsat cu genunchiu pe gât de către un polițist, a născut nu numai furia americanilor, ci a determinat și luarea de măsuri împotriva vinovaților.

Fostul ofiţer de poliţie din Minneapolis care l-a apăsat cu genunchiul pe gât pe George Floyd a fost acuzat de omor de gradul al doilea, iar ceilalţi trei ofiţeri aflaţi la faţa locului în timpul uciderii acestuia au fost acuzaţi de ajutor şi complicitate la omor, potrivit documentelor instanţei, citate de CNN.

În peste 100 de orașe din America au devenit un butoi cu pulbere. Protestele declanşate după uciderea lui George Floyd s-au transformat într-un veritabil război de stradă. Familia Floyd a cerut încă o necropsie şi cel de-al doilea raport confirmă faptul că decesul afro-americanului a survenit prin asfixiere, după ce poliţistul Derek Chavin şi-a ţinut genunchiul pe gâtul victimei timp de 8 minute și 46 de secunde.

Chavin fusese acuzat anterior de omor de gradul trei şi omor prin imprudenţă de gradul doi. Noua acuzaţie de omor de gradul doi afirmă că poliţistul l-a ucis pe Floyd "fără intenţia de a provoca moartea unei persoane, în timp ce aceasta comitea sau încearca să comită o infracţiune... şi anume agresiune de gradul al treilea", potrivit unei plângeri modificate.

Thomas Lane şi J. Alexander Keung, care au ajutat la reţinerea lui Floyd, şi Tou Thao, care stătea lângă ceilalţi, nu fuseseră acuzaţi iniţial. Lane, de 37 de ani, Kueng, 26 de ani, şi Thao, de 34 de ani, sunt acuzaţi că au ajutat şi au comis o crimă de gradul doi şi au ajutat şi au comis un omor prin imprudenţă de gradul al doilea.

Omorul de gradul doi şi ajutorul şi complicitatea la crimă de gradul doi sunt pedepsite cu până la 40 de ani de închisoare. Omorul prin imprudenţă şi ajutorul şi complicitatea la omorul prin imprudenţă sunt pedepsite cu până la 10 ani de închisoare.

George Floyd se mutase în Minnesota pentru a asigura un trai mai bun copiilor săi 

Miide oameni au protestat în mai multe orașe din Statele Unite ale Americii
Miide oameni au protestat în mai multe orașe din Statele Unite ale Americii

Defunctul, care avea 46 de ani, a lucrat mai întâi ca şofer de camion în Minnesota, apoi ca agent de pază într-un restaurant, Conga Latin Bistro, înainte ca pandemia să-l lase făcă loc de muncă. Moartea sa a rupt inimile tuturor celor care l-au cunoscut și care aveau numai cuvinte de laudă la adresa sa. ”Toată lumea îl iubea pe fratele meu”, declara Philonese Floyd la o zi după această moarte care a provocat manifestaţii în mai multe oraşe şi a relansat apeluri la despărţirea de un rasism ”sistemic” în America. ”Era un uriaş blând”, a declarat el la CNN. ”Nu a făcut niciodată rău nimănui”.

"Voia să aibă un impact în lume"

”Îmi amintesc că spunea că voia să atingă lumea. Voia să aibă un impact în lume”, a povestit la postul KPRC de la Houston, unde au făcut împreună Liceul Jack Yates, Jonathan Veal, un prieten din copilărie. 

Și partenera sa de viață își amintește cu drag despre cel care i-a fost alături George Floyd "era pur şi simplu un înger pe pământ”, a reacţionat prietena sa, Courtney Ross, la CBS News.”Iar noi l-am diabolizat şi l-am ucis”, a declarat ea. ”Pentru că era aşa de mare, oamenii credeau că ar căuta scandal”, a declarat ea, citată de Houston Chronicle.

Un prieten din copilărie al bărbatului ucis de polițiști a dezvăluit că George se mutase în Minnesota pentru a-și găsi un loc de muncă mai bun și pentru a le oferi un trai decent celor doi copii, care acum au rămas fără tată. 

SUA, luate cu asalt de violențe

Ben Affleck, 47 de ani și iubita lui Ana de Armas, de 32 de ani, au proterstat pașnic în Venice Beach, California
Ben Affleck, 47 de ani și iubita lui Ana de Armas, de 32 de ani, au proterstat pașnic în Venice Beach, California

SUA au devenit un butoi cu pulber, după ce oamenii furioși de moartea lui George Floyd au ieșit în stradă

Funeraliile lui George Floyd vor avea loc pe 9 iunie, în Houston, şi vor fi plătite de faimosul boxer Floyd Mayweather. Protestele anti-rasism au depăşit graniţele SUA, ajungând în Marea Britanie, Australia şi Noua Zeelandă.

Și vedetele de la Hollywood au ieșit în stradă


    Ben Affleck, 47 de ani și iubita lui Ana de Armas, de 32 de ani, au proterstat pașnic în Venice Beach, Californiafoto: Instagram
Ben Affleck, 47 de ani și iubita lui Ana de Armas, de 32 de ani, au proterstat pașnic în Venice Beach, Californiafoto: Instagram

Ben Affleck, Jamie Foxx, Cara Delevingne sau Ireland Baldwin sunt câteva dintre celebritățile care au manifestat pentru drepturile minorităților. Ben Affleck (47 de ani) și iubita lui Ana de Armas, de 32 de ani, au mărșăluit în Venice Beach și au purtat o pancartă pacifistă cu Biserica Baptistă. Tot în Los Angeles, fotomodelul britanic Cara Delevingne (27 de ani) a cerut dreptate pentru Floyd și recunoașterea drepturilor persoanelor de culoare. Ireland Baldwin (24 de ani) a făcut donații pentru plătirea cauțiunilor persoanelor de culoare arestate în timpul manifestațiilor și a mărșăluit pe străzile din LA. Fotomodelul Emily Ratajkowski (28 de ani) și-a luat soțul Sebastian Bear-McClard și au însoțit coloana de manifestanți. 

Jamie Foxx, 52 de ani, a participat și el la paradă și a ținut un discurs în fața mulțimii nemulțumite din San Francisco. Pe străzile din Los Angeles au mai defilat Ariana Grande, Timothee Chalamet, Chrissy Teigen și Janelle Monae. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net