Un lux orbitor! Asta au găsit oamenii legii care îl vânează pe cel mai periculos mafiot din lume, Joaquín “El Chapo” Guzmán. Acesta a reuşit să evadeze ca în filme din puşcărie în urmă cu mai bine de o săptămână.


Supranumit “El Chapo”, mafiotul mexican Joaquin Guzman (60 de ani) conduce cel mai puternic cartel de trafic de droguri, Sinaloa. Oficial, potrivit “Forbes”, el are o avere de 1,153 miliarde de dolari. În realitate, se crede că Guzman are mult mai mulţi bani. Într-una din reşedinţele sale din Mexico City, o vilă pitorească situată pe coline, anchetatorii au descoperit uimitoare bogăţii. Numai într-una din camere au descoperit un teanc uriaş de bancnote de 100 de dolari, în valoare de 220 de milioane de dolari.

11-special-2-bani-guzman.jpg

Aşa arată “cămara“ unui mafiot

În alte încăperi mai erau teancuri mari de bancnote americane, şi pungi de plastic burduşite cu bani: pesos columbieni şi mexicani, dar şi yuani chinezeşti.

11-special-5-guzman-dulap.jpg

Dulapul, ticsit cu bani

De asemenea au mai fost găsite numeroase arme placate cu aur sau confecţionate din aur masiv, ascunse prin toată casa. La reşedinţa mafiotului s-a mai găsit o colecţie impresionantă de animale exotice, între care se numărau 8 lei şi un tigru dintr-o specie rară.

În afara mobilelor scumpe, baia ultramodernă cu jacuzzi, “El Chapo”mai  avea o colecţie de opere de artă, în majoritate furate, şi o peşteră artificială. Pentru a scăpa din puşcărie, mafiotul a dat şpagă 50 de milioane de dolari celor care l-au ajutat.

Cum a evadat celebrul interlop

Joaquin “El Chapo” Guzman a evadat sâmbătă, 11 iulie, din puşcăria de maximă siguranţă Altiplano I din Mexic. Mafiotul a reuşit să fugă printr-o groapă săpată în zona duşului, care ducea la o scară şi apoi la un tunel de 1,5 kilometri. Un an de zile a durat construirea tunelului de către cei care l-au ajutat. Guzman, care a comandat 3.000 de asasinate, a mai evadat o dată, din altă închisoare, în 2001, la 8 ani după ce a fost arestat pentru prima oară.

Tricourile cu el se vând ca pâinea caldă

După evadarea sa ca în filme, la 11 iulie, Joaquín “El Chapo” Guzmán a devenit un erou. Tricourile pe care este reprezentat chipul său se vând ca pâinea caldă pe Internet cu preţuri între 5 şi 32 de dolari (între 20 şi 130 de lei). Cel mai mulţi dintre cumpărători provin din Mexic, SUA şi Orientul Mijlociu. Mafiotul se bucură de mare admiraţie mai ales în ţara sa natală, Mexic.

 

 
 
Loading...