Cel mai scump ceas din lume s-a vândut cu 31 de milioane $

Ultima actualizare:

    Ceasul Patek Philippe  Grandmaster Chime  6300A-010 a fost evaluat  de o armată de specialişti  înainte de a fi cumpărat  cu 31,1 milioane de dolariFotografii: epa/ Shutterstock
Ceasul Patek Philippe Grandmaster Chime 6300A-010 a fost evaluat de o armată de specialişti înainte de a fi cumpărat cu 31,1 milioane de dolariFotografii: epa/ Shutterstock

Record absolut: cel mai scump ceas a fost vândut recent la o licitaţie Christie’s organizată la Geneva. Orologiul Grandmaster Chime 6300A-010 a fost creat special pentru această licitaţie, nu a fost purtat niciodată, este unicat absolut şi este inscripţionat sugestiv ”Unicul”. A fost vândut cu 31 de milioane de franci elveţieni, adică 31,1 milioane $, iar banii se vor duce în activitatea de cercetare.

Brandul elveţian de lux Patek Philippe a reuşit să intre în Cartea Recordurilor cu un cronograf produs din oţel inoxidabil. Modelul Grandmaster Chime 6300A-010 are o carcasă reversibilă ornată cu aur negru şi roz, cu cifrele de pe cadran realizate din aur de 18 carate şi cureaua este realizată manual din piele de crocodil.

Cumpărătorul a vrut să îşi menţină anonimatul, dar casa organizatoare de licitaţii a ţinut să precizeze faptul că ”acesta face parte din clubul select al colecţionarilor de obiecte rare şi a fost reprezentat de o armată de experţi evaluatori”. Plata se va face prin virament bancar.

Recordul precedent a fost deţinut de un Patek Philippe din 1932, care a fost vândut în 2014, cu 24 de milioane de dolari, la o licitaţie organizată de Sotheby’s la Geneva. Un alt ceas celebru a fost un Rolex Daytona, care a fost deţinut de Paul Newman şi care s-a dat în 2017 cu 17,8 milioane de dolari.

Însă în topul celor mai scumpe obiecte din lume vândute vreodată la licitaţie se află un Ferrari 250 GTO, din 1963, care a fost cumpărat cu 70 de milioane de dolari de David MacNeil, fondatorul WeatherTech. Au fost produse doar 39 de maşini. Tonul cu aripioară albastră cumpărat de proprietarul unora dintre cele mai prestigioase restaurante din Japonia, Kiyoshi Kimura, a costat 3,1 milioane de dolari. Licitaţia a avut loc anul acesta la piaţa de peşte Toyosu şi e un record absolut. Cel mai scump loc de parcare din lume se află în Manhattan, din New York şi a costat un milion de dolari, în 2015. Locul se află lângă buticul Manhattan Condo, una dintre cele mai scumpe zone imobiliare din lume.

Pianul Heintzman, din cristal, s-a vândut cu 3,22 milioane de dolari, e cel mai scump instrument din lume şi a încântat lumea în 2008, la Olimpiada de la Beijing.

22 23 foto5 135 60 gettyimages 75396596 jpeg

Lichiorul Pasion Azteca, produs de Tequila Ley şi vândut într-o sticlă platinată special creată e cea mai scumpă băutură alcoolică licitată vreodată, fiind achiziţionată cu 3,5 milioane $. Sticla are 6.500 de diamante şi e unică în lume. Cel mai scump telefon mobil este un iPhone 4 Diamond Rose Edition creat special de Stuart Hughes, care a fost dat cu 8 milioane $. Logoul Apple e făcut din 53 de diamante, iar carcasa are 500 de diamante roz.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net