Cel mai în vârstă miliardar al lumii în topul averilor a murit la 101 ani

Ultima actualizare:

    Cel mai în vârstă miliardar a muritFoto: BBC
Cel mai în vârstă miliardar a muritFoto: BBC

David Rockefeller, renumitul filantrop a decedat după o lungă viață înconjurat de bogății. Filantropul a decedat la vârsta de 101 ani.

David Rockefeller a murit în somn, în casa sa din New York, potrivit purtătorului său de cuvânt, Frase P. Seitel, relatează BBC News. Cel mai în vârstă miliardar a mai avut cinci frați, care au murit cu mulți ani în urmă.

David a absolvid Harvard-ul în anul 1936, după care și-a luat doctoratul în economie la Universitatea de Chicago în 1940. Acesta a servit armata, luptând în cel De-al Doilea Război Mondial , după care a început să se evidenţieze în domeniul managementului la Chase Bank, bancă ce a fuzionat cu The Manhattan Company în 1955. După o lungă și frumoasăa activitate în domeniu, miliardarul s-a evidențiat și a primit diferite titluri ca președinte sau director executiv al companiilor, filantropul s-a retras din activitate în anul 1981, la vârsta de 65 de ani.

Fostul președinte George HW Bush și soția sa au trimis o declarție prin care anunță caă sunt ”pe deplin îndurerați” de pierderea ”minunatului lor prieten”. Aceștia au mai spus că le va fi dor de vizitele anuale.


    George Bush și David RockefellerFoto: BBC
George Bush și David RockefellerFoto: BBC

Forbes a estimat averea lui Rockefeller la 3,3 miliarde de dolari, fiind al 604-lea miliardar al lumii în topul averilor.

Bunicul lui David Rockefeller a fost legendarul magnat al petrolului John D. Rockefeller, iar mama sa, Abby, a fost o emblematică patroană a artelor, aceasta fiind cofondatoare a muzeului MoMa.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net