Cele mai frumoase cascade din lume atrag milioane de turişti

Ultima actualizare:

O cascadă este una din cele mai uimitoare formaţiuni naturale, iar căderea învolburată şi nepăsătoare a ape atrage privirile tuturor. Cele mai frumoase cascade din lume atrag milioane de turişti anual, dar şi investitori în turism.

Una din cele mai frumoase cascade din lume este cascada Victoria la graniţa dintre Zambia şi Zimbague a fost declarată în 1989 monument al naturii. Este una din cele mai înalte cascade din lume – după Cascada Angel din Venezuela şi după cascada Kaieteur din Guyana - cu o cădere de 110 metri. Localnicii o numesc fumul tunător datorită apei pulverizate care se înalţă peste 30 de metri şi poate fi văzută de la 30 de kilometri distanţă. 

Cascadele de pe fluviul Iguazu sunt şi ele printre cele mai frumoase cascade din lume. Sunt de fapt 270 de cascade întinse pe o lungime de 2,7 kilometri şi au o înălţim între 62 de metri şi 82 de metri. Cascadele sunt amplasate la graniţa dintre Brazilia şi Argentina, cele mai multe aparţinând Argentinei dar putând fi admirate din Brazilia.

Cascada Angel din Venezuela este cea mai înaltă dintre cele mai frumoase cascade din lume. Apa cade de la o înălţime de 978 de metri, cu un prag la 805 metri. Poartă numele unui pilot american, Jimmie Angel, care a anunţat descoperirea cascadei în 1933, deşi ea fusese descoperită în 1910 de un venezuelean. Avionul său este expus astăzi în capitala Venezuelei, Ciudad Bolivar.

Cascada Kaieteur este încă una din cele mai frumoase cascade din lume situată pe teritoriul sălbaticei Americi de Sud. Are o înălţime de 226 de metri cea ce o face de patru ori mai înaltă decât niagara şi de două ori mai înaltă decât Victoria. Este cea mai puternică dintre toate cascadele şi toată apa cade într-un singur şuvoi.

Cea mai populară din cele mai frumoase cascade din lume este Niagara

Cascada Niagara este poate cea mai populară şi mai cunoscută dintre cele mai frumoase cascade din lume este situată la graniţa dintre Statele Unite şi Canada. Situată într-o zonă uşor accesibilă şi beneficiind de puterea economică a celor două ţări la graniţa cărora se află este una din cele mai vizitate cascade din lume. Este formată din trei căderi de apă, cascada Americană, cascada Vălul Miresei aflate pe teritoriul Statelor Unite şi cascada Potcoavă aflată pe teritoriul Canadei. Datorită eroziunii “se mişcă” cu 1,8 metri pe an estimându-se că de la formarea ei “s-a mişcat” 11 km.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net