Cele mai frumoase orase din Europa

Ultima actualizare:

    Trebuie să le vizitaţiVă prezentăm cele mai frumoase oraşe din Europa
Trebuie să le vizitaţiVă prezentăm cele mai frumoase oraşe din Europa

Omul gospodar îşi face iarna car şi vara sanie, spune un vechi proverb românesc. Ca să-l parafrazăm, noi putem spune că vacanţele de vară se pregătesc încă din iarnă, aşa că vă prezentăm cele mai frumoase oraşe din Europa, aşa ca să aveţi de unde alege.

Nu am vrut să facem un clasament cu cele mai frumoase oraşe din Europa ci am făcut doar o colecţie, clasamentul îl puteţi face voi, după ce le vizitaţi pe toate.

Noi nu facem un top, îl faceţi voi după ce le vizitaţi pe toate!

Barcelona, Spania. Cu siguranţă că nu poţi spune Barcelona fără să te gândeşti la Antoni Gaudi. El este regele neîncoronat al oraşului spaniol. Nu poţi rămâne indiferent la Sagrada Familia aşa cum nu poţi trece pe lângă Aqvariu sau Muzeul Picasso.

Amsterdam, Olanda. Este un oraş minunat cu cu mai multe obiective de vizitat decât poţi vedea într-o singură vacanţă. Muzeul Van Gigh, Piaţa Dam şi districtul Red Light cu siguranţă că trebuie vizitate.

Roma, Italia. Îşi are cu certitudine locul printre cele mai frumoase oraşe din Europa. Despre imperiul roman se spune că a cucerit lumea cu drumurile şi arhitectura. Acest lucru se vede cel mai bine în mărturiile rămase de mai bine de 2.000 de ani, dar şi din cele lăsate de artiştii Renaşterii.  Coloseumul este un simbol al oraşului şi al fostului imperiu Roman. Vaticanul, oraşul stat, leagănul renaşteii sau Columna lui Traian sunt obiective pe care nu ai cum să la ratezi.

Cele mai frumoase oraşe din Europa sunt încărcate de istorie

Praga, Cehia.  Cel mai mare complex medieval din Europa, Castelul Praga mai păstrează parfumul nobilior care s-au perindat prin acest minunat centru cultural. Grădina zoologică din Praga este una din cele mai mari din Europa, iar cartierul evreiesc se spune că încă mai este bântuit de spiritul lui minunatului scriitor Franz Kafka (1883-1924).

Sankt Petersburg, Rusia. Şi acesta ar putea fi unul din cele mai frumoase oraşe din Europa! Numai muzeul Ermitaj îţi poate umple o vacanţă, fiind unul din cele mai mari din lume şi fiind fondat la 1764 de împărăteasa Rusiei, Ecaterina cea Mare. Palatul Peterhof rivalizează cu Versailles, iar bulevardul Nevsky Prospekt este un loc minunat de promenadă.

Paris, Franţa. Nu mai are nevoie de nici o prezentare. Lista obiectivelor este atât de mare încât cu siguranţă le aveţi pe ale voastre. Eu nu vreau decât să pomenesc decât de cele 22 de hectare ale Grădinilor Louxemburg, rezervate mai bine de 300 de ani numai pentru nobilimea franceză, de galeriile Lafayette unul din cele mai cunoscute centre comerciale din lume, dar şi de Place Pigale, cel mai “deocheat” cartier al Parisului.

Veneţia, Italia. La Veneţia trebuie să mergi dacă eşti îndrăgostit dacă nu ar fi pe lista cu cele mai frumoase oraşe din Europa, cu siguranţă ar fi pe lista celor mai romantice. Marele canal te poate purta printr-un oraş de poveste, în piaţa San Marco trebuie obligatoriu să pierzi multe ore, dar un secret al Veneţiei este cartierul Burano, unde putem spune că s-a născut broderia.

Unele obiective turistice nu pot fi ratate în cele mai frumoase oraşe din Europa 

Atena, Grecia. Capitala Greciei are cel mai probabil glia cea mai încărcată de istorie. Putem spune liniştiţi că aici s-a născut civilizaţia păşind pe aleile pe care le-au tocit în urmă cu mai bine de 2.400 de ani filosofii Socrate, Platon sau Aristotel. Acropole, simbolul Atenei, teatrul lui Dionisos sunt arhitecturi care nu te pot lăsa să treci indiferent. O recomandare ar fi să nu rataţi Muzeul Bizantin care are o colecţie de peste 3.500 de icoane pictate de-a lungul a mai bine de 1.000 de ani!

Viena, Austria. Este capiatala unuia din cele mai puternice imperii care au dominat vreodată bătrânul continent şi unul din cele mai frumoase oraşe din Europa. Are meritul de a fi un oraş uşor de vizitat, obiectivele fiind răspândite pe o suprafaţă relativ mai mică decât ale celorlalte oraşe europene. Opera de Stat, Muzeul de Istorie a Artei şi parcul Prater sunt un fel de “trebuie văzute” la în Viena.

Istanbul, Turcia. Numit în trecut Constantinopole, capitala celui mai longeviv imperiu din istoria lumii, imperiul Bizantin, oraşul construit pentru gloria sfântului împăratului împărat Constantin cel Mare, a căzut sub dominaţia turcă, la  29 mai 1453 devenind captala altui mare imperiu, imperiul Otoman, pentru încă mai bine de 400 de ani. Oraşul de pe două continente nu poate lipsi de pe o listă cu cele mai frumoase oraşe din Europa. Marele bazar, una din cele mai mari pieţe din lume, parcul Miniaturk dă viaţă la mai bine de 3.000 de ani de istorie în machete construite la scara 1 pe 25, biserica Chora şi Agia Sophia sunt puţine din multele locuri care trebuie să le vizitaţi.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net