Cele mai interesante locuri din lume pentru a fi voluntar

Ultima actualizare:

    Sursă foto: Syda Productions/ Shutterstock
Sursă foto: Syda Productions/ Shutterstock

Voluntariatul în străinătate reprezintă o excelentă oportunitate de a vizita câteva dintre cele mai bogate locuri din lume (din punct de vedere cultural) și, în același timp, este o șansă prin care poți influența în mod pozitiv viața unor oameni.

Educația, sistemul de sănătate, inegalitățile de gen sunt câteva dintre problemele cu care se confruntă mai multe țări din lume. Indiferent dacă au o cultură bogată și reprezintă un punct de interes pentru turiști ori se remarcă printr-o dezvoltare economică, unele țări au anumite puncte slabe în domenii importante.

Dacă ești începător în acest domeniu sau dacă ai luat deja parte la activități de voluntariat și ai susținut, alături de fundatii și organizații românești, comunitățile defavorizate care aveau nevoie de servicii educaționale și de sănătate mai bune, participarea la programe internaționale de ajutorare a celor mai puțin norocoși poate fi o experiență pozitivă.

Îți prezentăm, în rândurile ce urmează, câteva dintre cele mai interesante destinații pentru voluntariat:

1. Cambodgia

The Angkor Wat, cel mai mare monument religios din lume, se afla în Cambodgia, iar acesta este unul dintre motivele pentru care foarte mulți călători își doresc să ajungă și în această țară. Aparte de obiectivele turistice și cultura impresionantă, un alt motiv pentru care poți vizita Cambodgia îl reprezintă voluntariatul. Această țară a trecut prin perioade dificile, și, cu toate că a renăscut din propria cenușă, devenind unul dintre cele mai frumoase locuri din Asia, la anumite capitole are nevoie de ajutorul unor voluntari implicați. Printre domeniile la care Cambodgia nu excelează se numără educația și medicina. A fi voluntar în această țară îți va permite să cunoști mai bine viața nativilor și să afli mai multe despre cultura lor.

2. Thailanda

Thailanda este una dintre destinațiile de vacanță preferate de cei mai mulți turiști, datorită numeroaselor experiențe de care ei au parte în timpul petrecut în această țară. Este, totodată, unul dintre locurile în care se desfășoară numeroase acțiuni de voluntariat. Organizația Volunteering Solutions oferă mai multe programe de voluntariat în Bangkok, Chiang Mai și Surin. De asemenea, cei care vor să lucreze cu elefanții se pot înscrie în programe cum ar fi The Elephants to Beaches, Thailand Voluntour ori Summer Volunteering.

3. India

Cămin pentru peste 1,3 miliarde de oameni, care vorbesc 22 de limbi diferite, India atrage atenția internațională prin economia și cultura sa. Cu toate acestea, în acest loc de pe glob au fost identificate mai multe probleme, printre care inegalitățile de gen și sărăcia, în special în zonele rurale. Femeile se confruntă aici cu violența domestică și resimt opresiuni când vine vorba despre educație, locuri de muncă și asistență medicală. Prin programe precum Kaya Volunteer și Volunteering Journeys, voluntarii încearcă să schimbe mentalitățile și să le încurajeze pe femei să nu renunțe la școală.

4. Bali

Aflată pe lista celor mai bune destinații pentru a merge la plajă, această mică insulă indoneziană a fost acaparată de turiști în ultimii ani. E nevoie de voluntari pentru a-i ajuta pe localnici să facă față nevoilor turiștilor și industriei care e într-o continuă dezvoltare. Unul dintre obiective este ca atât adulții, dar mai ales copiii să învețe limba engleză.

5. Ghana

Una dintre cele mai importante destinații pentru a face voluntariat în străinătate, Ghana este țara în care se desfășoară mai multe astfel de programe, întrucât problemele aici sunt mai mari. Cele mai multe oportunități de voluntariat se întâlnesc în orașul Tamale, în domenii precum educația, medicina, dezvoltarea comunitară și asistența socială.

Aceste destinații sunt printre cele mai ofertante. Pe de-o parte, datorită oportunităților de vizitare a unora dintre cele mai frumoase locuri și monumente istorice din lume. Pe de altă parte, în astfel de locuri poți o avea o contribuție semnificativă la îmbunătățirea vieții locuitorilor.

image
image
image
image
image
image
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net