Oricine visează să călătorească în ţări exotice, unde experienţele pot aduce multe satisfacţii. Însă aceste tări nu sunt mereu cele mai sigure pentru femeie, care pot fi victimele sexismului sau agresiunilor fizice. Iată cele mai periculoase destinaţii turistice pentru femei.


Cine nu vrea să ajungă într-o ţară exotică şi să cunoască o cultură diferită de a sa? E minunat să poţi să călătoreşti, însă uneori e periculos dacă eşti femeie. Crime oribile împotriva femeilor sunt un lucru obişnuit în India, însă unele destinaţii populare precum Maroc sau Turcia nu sunt atât de sigure pe cât ai crede. Iată cele mai periculoase destinaţii turistice pentru femei, conform dailymail.co.uk.

Cele mai periculoase destinaţii turistice pentru femei: top 10

1. India este considerată una dintre cele mai periculoase destinaţii turistice pentru femei datorită numărului mare de violuri. Autorităţile se luptă pentru a închide toţi agresorii, iar rata violurilor a crescut cu 7,1% din 2010. În februarie, o studentă din Japonia a fost drogată şi violată, iar o organizaţie care luptă pentru combaterea agresiunii fizice a dat publicităţii un clip în care două femei sunt violate de un grup de bărbaţi.
2. Brazilia este o altă destinaţie nesigură datorită crimei organizate şi a poliţiei abusive. Conform Ministrului sănătăţii, procentul violurilor a crescut cu 157% între 2009 şi 2012. În urmă cu doi ani, o turistă americană a fost violată în autobuz, în timp ce iubitul ei era legat cu cătuşe lângă ea.
3. Turcia este de asemenea una dintre cele mai periculoase destinaţii turistice, chiar dacă e foarte aproape de noi. După ce o studentă a fost violată şi ucisă la începutul lui 2015, numeroase proteste au avut loc împotriva violenţei asupra femeilor. Manifestanţii au încercat să aducă în discuţie felul în care sunt tratate femeile, un subiect tabu în Turcia.
4. Thailanda este vizitată de milioane de turişti anual, iar numărl violurilor e în creştere. În 2013, poliţia a ameninţat o studentă de 20 de ani din Scoţia care fusese violată de un grup de bărbaţi. Pentru că nu avea martori, autorităţile au fost pe punctul de a o aresta. Violenţa împotriva femeilor e din ce în ce mai răspândită, datorită faptului că oamenii au acces neîngrădit la alcool şi la droguri.
5. Egipt a devenit una dintre cele mai periculoase destinaţii turistice pentru femei după revoluţia din 2011. Într-o ţară cuprinsă de instabilitate, cu puţină poliţie, atacurile sexuale au început să fie din ce în ce mai dese.
6. Columbia se bucură de un număr mare de turiştii în ultimii ani. Deşi ţara e mai sigură ca acum 10 ani, violenţa sexuală împotriva femeilor e răspândită. Capitala Bogota are cel mai nesigur transport în comun din lume. În plus, poliţia coruptă nu face eforturi pentru a prinde atacatorii, care ajung rar să fie judecaţi
7. Africa de Sud e altă ţară aflată pe lista cu cele mai periculoase destinaţii turistice pentru femeie. Deşi e din ce în ce mai populară printre turişti, ţara e una dintre cele mai periculoase ţări din lume datorită numărului mare de violuri şi jafuri armate: la 100.000 de locuitori au loc 127 de violuri.
8. Maroc e o destinaţie populară, însă femeile sunt sfătuite să se acopere din cauza regimului conservator musulman. Deşi crimele violente nu sunt o problemă majoră, turistele pot fi hărţuite de localnici.
9. Mexic este o altă ţară considerată una dintre cele mai periculoase destinaţii pentru femei. Deşi guvernul se luptă pentru a ţine locuri precum Cancun sigure pentru turişti, crimele armate şi violenţele sunt încă des întâlnite. În plus, femeile care merg cu transportul în comun sunt în pericol mare de a fi violate.
10. Kenya şi-a construit un renume datorită parcurilor safari, ţara din Africa este cunoscută şi pentru violenţa împotriva femeilor. Conform unui sondaj din 2010, 32% dintre fete au fost agresate sexual înainte de a devein adulţi. În plus, turiştii pot fi oricând răpiţi şi agresaţi sexual.

Cele mai periculoase destinaţii turistice pentru femei: Oraşele cu cele mai nesigure reţele de transport public

Cele mai periculoase destinaţii turistice pentru femei nu se rezumă numai la ţări. YouGov.co.uk a realizat un top cu oraşele în care transportul public e nesigur pentru femei. Deşi unele oraşe, precum New Delhi, Bogota şi Mexico City, sunt capitalele ţărilor considerate cele mai periculoase pentru turişti, pe listă apar şi oraşe precum New York şi Londra, considerate în general sigure.

 1. Bogota, Colombia
 2. Mexico City
 3. Lima, Peru
 4. New Delhi
 5. Jakarta, Indonesia
 6. Buenos Aires, Argentina
 7. Kuala Lumpur, Malaysia
 8. Bangkok
 9. Moscow
 10. Manila, Philippines
 11. Paris
 12. Seoul, South Korea
 13. London
 14. Beijing
 15. Tokyo
 16. New York
   
 
 
Loading...