Cele mai surprinzătoare miracole de Crăciun, întâmplate oamenilor obişnuiţi

Ultima actualizare:

    De Crăciun, toți copiii vor să petreacă mai mult timp alături de părinții lorFoto: protv.ro
De Crăciun, toți copiii vor să petreacă mai mult timp alături de părinții lorFoto: protv.ro

Într-o lume în care mulţi şi-au pierdut speranţa, se mai întâmplă şi lucruri ieşite din comun, dar cât se poate de reale.

Există, cu adevărat, miracole de Crăciun? Protagoniştii întâmplărilor de mai jos ar putea jura că da, deoarece au trăit, pe pielea lor, momente de nedescris. În cele ce urmează, puteţi afla câteva astfel de poveşti ce par de domeniul fantasticului.

1. O femeie a primit cel mai frumos cadou, după 55 de ani de la moartea părinţilor

În anul 1959, Joyce Wharton a rămas orfană de ambii părinţi, după ce aceştia s-au prăbuşit cu elicopterul, într-o zonă greu accesibilă din statul Washington. Rămăşiţele aeronavei au fost descoperite abia după 15 ani de la acest eveniment tragic, iar fata răposaţilor avea, în sfârşit, unde să-şi plângă părinţii. Din păcate, singurul obiect recuperat de autorităţi a fost un portofel.

Anii au trecut, iar femeia, care locuieşte în New Jersey, a primit, zilele trecute, un telefon de la bărbat pe nume Nick Buchanan. Omul, de meserie pădurar, avea pentru ea o veste minunată: găsise în munţi, în anul 1997, verigheta mamei sale. Ani la rând, el o căutase pe fata celor care au murit în accidentul de elicopter, dar nu a reuşit să o găsească decât în luna decembrie a anului 2014.Joyce s-a bucurat nespus la acestă veste, iar pădurarul este acum ca şi un membru al familiei sale. "Iţi recapeţi încrederea în bunătatea oamenilor. Auzi despre atâtea grozăvii şi, deodată, descoperi că există şi oameni buni, cu suflet mare. Simt că el e un nou membru al familiei. Ultima oara când am văzut acest inel, îl purta mama, acum 55 de ani. E miracolul meu de Crăciun", a declarat ea, potrivit people.com.

După ce s-a trezit din comă, Rory vorbea fluent franceza şi se credea Matthew McConaughey (foto dreapta jos)
După ce s-a trezit din comă, Rory vorbea fluent franceza şi se credea Matthew McConaughey (foto dreapta jos)

2. A supravieţuit după ce s-a aruncat de la etajul 9

În anul 2011, chiar în prima zi de Crăciun, Vangelis Kapatos (30 de ani), a decis să-şi încheie socotelile cu viaţa şi s-a aruncat de la etajul nouă al blocului în care locuia în New York. În mod surprinzător, omul a supravieţuit datorită unor factori meniţi parcă să îl ţină în viaţă. Mai exact, tânărul, ce avea atunci 26 de ani, a căzut pe un morman de pungi de gunoi pe care autorităţile au tot amânat să-i ridice.

Aşa se face că maşina ce trebuia să ridice resturile menajere a rămas blocată din cauza unei furtuni, iar primăria nu a trimis alta în locul ei. Între timp, sacii de deşeuri s-au tot adunat până au ajuns la o înălţime de câţiva metri, fapt ce avea să-i salveze viaţa lui Vangelis. Bărbatul a scăpat doar cu câteva fracturi din această întâmplare.

După 55 de ani de la moartea părinţlor, femeia a intrat în posesia verighetei mamei ei
După 55 de ani de la moartea părinţlor, femeia a intrat în posesia verighetei mamei ei

3. O fetiţă pierdută a ajuns la familia ei după 7 ani în care a fost dată dispărută

Tsunami-ul care a avut loc în anul 2004, în Indonezia, a dus la dispariţia a mii de copii. Pe lângă cei care nu au supravieţuit, au existat foarte mulţi care, luaţi de ape, s-au trezit în alte localităţi şi nu au mai fost găsiţi de familiile lor. Este şi cazul micuţei Meri Yulanda, ce avea pe atunci 8 ani. Fata a fost declarată moartă, iar părinţii, care mai aveau încă doi copii, se resemnaseră cu pierderea ei.

După ce s-a aruncat de la etajul 9(foto dreapta), Vangelis a căzut pe sacii de gunoi din faţa blocului
După ce s-a aruncat de la etajul 9(foto dreapta), Vangelis a căzut pe sacii de gunoi din faţa blocului

În realitate, ea ajunsese, nu se ştie cum, într-un alt oraş, aflat la câteva zeci de kilometri de localitatea natală. După şapte ani de la tsunami, un unchi de-al fetei a ajuns în oraşul respectiv, la un prieten. Acesta din urmă i-a spus că găsise o adolescentă într-o cafenea, iar omul a mers să o vadă din curiozitate. Şi, surpriză! A recunoscut-o imediat pe nepoata lui, pierdută în urmă cu şapte ani.

Uluit, bărbatul a sunat-o pe mama copilei, iar aceasta a venit într-un suflet să o vadă. Meri a fost identificată după o cicatrice de pe cot şi a reintrat imediat în sânul familiei ei. Nu se ştie însă ce s-a întâmplat cu ea în cei şapte ani de dispariţie, deoarece nu-şi mai aminteşte absolut nimic.

4. S-a trezit din comă vorbind altă limbă şi convins că e un actor celebru

Miracolul ce l-a avut protagonist pe Rory Curtis, în anul 2012, este şi acum un mister pentru medici. Băiatul, ce are 25 de ani, a avut acum doi ani, în prajma Crăciunului, un accident groaznic de maşină. A fost descarcerat după aproape o oră şi transporat de urgenţă la spital, unde medicii au constatat că avea hemoragie cerebrală. Pentru că pacientul intrase în comă şi risca să moară, cadrele medicale au apelat la o măsură extremă: un tratament experimental aplicat şi militarilor răniţi.

Meri, alături de părinţii ei, după ce a fost găsită
Meri, alături de părinţii ei, după ce a fost găsită

Din fericire, tânărul a reacţionat la medicamentele respective şi s-a trezit din comă după şase zile. Miracolul însă nu s-a oprit aici.

Rory, englez născut şi crescut în Birmingham, a început să vorbească cu asistentele... într-o franceză ireproşabilă. Asta, în condiţiile în care, înainte de acident, ştia limba lui Moliere la nivelul unui începător. Mai mult, după ce s-a trezit din comă, băiatul a crezut că este celebrul actor Matthew McConaughey. Ba chiar, când s-a uitat în oglindă şi s-a văzut, a avut un şoc, deoarece nu semăna cu vedeta. Au trecut câteva luni până când a realizat adevărata lui identitate, potrivit Huffington Post.Nimeni nu îşi poate explica această grozăvie, cert fiind doar faptul că şi astăzi, la doi ani de la externare, el vorbeşte la fel de fluent franceza.

5. O oarbă şi-a recăpătat vederea, din senin

O femeie în vârstă de 71 de ani din Suedia şi-a recăpătat vederea chiar de Crăciun. Ulla Sjoo rămăsese oarbă în urmă cu 13 ani, după ce avusese un atac de cord. Ea şi-a dat seama că se întâmplă ceva miraculos când a început să vadă candelabrul din sufragerie, pe care nu îl avea înainte de a-şi pierde vederea. Realizând că vede din nou, după 13 ani, femeia a inceput să plângă de fericire.

Ulla şi-a recăpătat vederea în mod miraculos, după 13 ani în care a fost complet oarbă (în fotografie apare înainte de accidentul vascular care i-a schimbat viaţa)
Ulla şi-a recăpătat vederea în mod miraculos, după 13 ani în care a fost complet oarbă (în fotografie apare înainte de accidentul vascular care i-a schimbat viaţa)

"Am crezut că visez sau că am ajuns în Rai. Totul părea ireal. Locuiam în acea casă de nouă ani şi nu văzusem niciodată acel candelabru. Nu pot să explic sentimentul pe care l-am avut atunci", a povestit bătrâna, potrivit thelocal.se.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net