Cele mai tari maşini din lume şi-au arătat muşchii la Salonul Auto de la Geneva

Ultima actualizare:

    110 de premiere mondiale au loc între 8 şi 18 martie la GenevaFoto: Guliver / Gettyimages
110 de premiere mondiale au loc între 8 şi 18 martie la GenevaFoto: Guliver / Gettyimages

Nebunie maximă la Salonul Auto de la Geneva! 180 de expozanţi din întreaga lume au venit la Geneva cu 500 de bolizi de ultimă generaţie. Cea de 88-a ediţie a salonului este găzduită de Palexpo, Le Grand-Saconnex, Elveţia. Pe durata celor 10 zile vor fi prezentate în premieră absolută 110 modele de autovehicule.

La Salonul auto au fost prezente inclusiv firme prestigioase de tunning care au prezentat maşini-concept de o valoare inestimabilă. Ferrari Superfast 812 a fost prezentată la standul constructorului italian.


    FerrariFoto: Guliver / Gettyimages
FerrariFoto: Guliver / Gettyimages

Maşina a fost preparată de compania de tunning Mansory, are un motov V12 şi dezvoltă o putere de 830 de cai putere cu un cuplu de forţă de 740 Nm. Caroseria este din fibră de carbon, iar tapiţeria interioară este realizată manual. Preţul estimativ este de peste 1,2 milioane de euro. „Fratele” mai normal al acestei furii roşii este Ferrari 488 Pista care prinde 100 km/h în mai puţin de 4 secunde şi atinge viteze de 340 de km/h. Preţul bolidului este de 296.000 de euro. O veste bună pentru iubitorii scuderiei italiene este aceea că, în 2019, Ferrari va produce primul bolid hibrid în variantă SUV.


    McLaren Senna nu are voie pe drumurile publiceFoto: Guliver / Gettyimages
McLaren Senna nu are voie pe drumurile publiceFoto: Guliver / Gettyimages

McLaren Senna

Acest bolid este interzis pe drumurile publice! Compania britanică a anunţat că intenţionează să construiască doar 500 de bucăţi din acest model. McLaren Senna 720S este rezultatul a 300 de ore de muncă în special manuală şi a activităţii de creaţie a specialiştilor de la Mansory. Model GTR s-a născut în fabrica din Woking, Anglia, a primit un bodykit Mansory din fibră de carbon şi motorul V8 dezvoltă 755 de cai putere în loc de 720, cât are modelul obişnuit. Cu noua configuraţie boludul prinde 100 km/h în 2,8 secunde, ceea ce îl face indezirabil pentru drumurile publice.


    Bugatti Veyron preparat de MansoryFoto: Guliver / Gettyimages
Bugatti Veyron preparat de MansoryFoto: Guliver / Gettyimages

Bugatti Vivere Diamond Edition by Mansory

Este o bijuterie pentru iubitorii de maşini! Caroseria cu textură de marmură a modelului Bugatti Veyron a fost creată de Vivere Diamond Edition by Moti pentru Mansory. Aripile au fost modificate, botul cosmetizat şi finisat, iar pedalele suflate cu aur. Farurile LED crează iluzia optică de pleoape agresive. Maşina atinge 426 km/h şi are nevoie de discuri de frână aerisite pentru a putea opri bolidul din accelerare. Gurile de aer din caroserie sunt create pentru a răci motorul de 6,5 litri în V12.


    Zagato Isorivoltafoto EPA
Zagato Isorivoltafoto EPA

Zagato Isorivolta Vision Gran Turismo

Maşina Zagato Isorivolta Vision Gran Turismo pare desprinsă din jocurile video de mare viteză. Compania de desing Zagato cu sediul în Rho, lângă Milano, Italia, a creat o maşină-concept de vis, pentru două persoane. Caroseria este din fribră de carbon cu roţi turnate după un model clasic din 1930. Compania foloseşte motoare produse Corvette 2018 de General Motors. Un bolid creat de Zagato se vinde cu preţuri ce pornesc de la 1,5 milioane de euro.


    Prototip: Audi, Italdesign şi Airbus prezintă maşina anului 2050Foto: Guliver / Gettyimages
Prototip: Audi, Italdesign şi Airbus prezintă maşina anului 2050Foto: Guliver / Gettyimages

Drona Audi Italdesign

Salonul Auto este locul ideal pentru prezentarea celor mai năstruşnice creaţii. Audi, Italdesign şi Airbus şi-au dat mâna pentru a crea maşina anului 2050. Bolidul-dronă se conduce singur, este angrenat de un motor 100% electric şi se deplasează la fel de bine în aer cât şi pe sol. A fost creat pentru doi pasageri, iar cele patru rotoare de pe capotă se pot detaşa în funcţie de dorinţa pasagerilor. Computerul de bord controlează un set de senzori din interiorul maşinii care citesc expresia facială, retina şi răspund la comenzile gestuale. În dreptul parbrizului a fost instalată o consolă digitală ce funcţionează ca panou central de comandă.


    Taximetrul anului 2050, o creaţie Renault-NissanFoto: Guliver / Gettyimages
Taximetrul anului 2050, o creaţie Renault-NissanFoto: Guliver / Gettyimages

Renault EZ-Go

Renault a venit şi în acest an cu un model destinat transportului urban de tip taximetru. Renault EZ-Go este un prototip de taxiu care se conduce singur, fără să polueze absolut deloc. Bolidul va putea fi închiriat sau comandat direct de pe telefonul mobil. Motorul este 100% electric şi poate transporta până la şase persoane. Maşina va rula pe străzi în 2050, când se estimează că 70% dintre europeni vor locui în oraşe şi legislaţia se va modifica pentru a reduce emisiile de CO2 şi NO. Viteza maximă pe care o prinde este de 50 km/h şi sistemul de navigaţie este conceput pentru a se sincroniza în trafic în vederea decongestionării intersecţiilor. Maşina prototip este creată în parteneriat de grupul Renault-Nissan.


    Dacia DusterFoto: Guliver / Gettyimages
Dacia DusterFoto: Guliver / Gettyimages

Dacia Duster

După ce am visat la cai mulţi sub capotă şi fel de fel de brizbrizuri de tinning, a venit vremea să revenim cu picioarele pe pământ. Dacia Duster 2018 ne reprezintă cu succes la Salonul Auto de la Geneva. Constructorul român a venit cu cele două tipuri de motorizare de 1,2 l benzină şi respectiv 1,5 l motorină. Duster se vinde cu preţuri pornind de la 12.350 de euro. Presa străină a remarcat modificările de design realizate de Laurens van der Acker, care a declarat că grila din faţa motorului este nouă, volanul cu trei spiţe e nou şi pe bord au fost adăugate elemente moderne. La capitolul putere dezvoltată, Duster poate dezvolta pânbă la 125 CP pentru motorul 1,2T benzină şi 90 sau 110 CP pentru motorul 1,5 dCi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net