Parcarea din inima Londrei unde stau cerşetori români. Ce se întâmplă acolo

Ultima actualizare:

    Un grup de cerșetori din Marea Britanie stau într-o parcare de peste zece ani
Un grup de cerșetori din Marea Britanie stau într-o parcare de peste zece ani

Un grup de migranți români trăiește într-o parcare de mașini abandonate din Marea Britanie de mai bine de zece ani. În ciuda faptului că autoritățile engleze îi gonesc de multe ori de aici, ei se întorc în fiecare noapte pentru ca a doua zi să facă rost de bani din cerșit.

Potrivit TheSun.co.uk, jurnaliștii englezi care au investigat cazul migranților români, au aflat mai multe detalii chiar de la unul dintre aceștia, Andrei (29 de ani), care locuiește în acea parcare de opt ani. „Banii de aici sunt mult mai buni decât cei din România. Banii pe care îi câștig aici într-o zi, se obțin într-o săptămână acasă în țară. Nu este plăcut să trăiești într-o parcare, dar nu avem de ales. Si este mai bine decât în România. Când mă voi întoarce voi fi bogat.”, a declarat românul.

Multe dintre mașinile în care trăiesc românii cerșetori au roțile dezumflate sau geamurile vopsite pentru a bloca lumina soarelui să pătrundă în interior – chiar și așa, unele autovehicule, deși sunt abandonate, arată chiar mai bine decât unele mașini care circulă pe șoselele românești.

Unii dintre ei beau whisky de la primele ore ale dimineții
Unii dintre ei beau whisky de la primele ore ale dimineții

Beau whisky de la primele ore ale dimineții

Pilotele, prosoapele și păturile îi ajută pe cei de aici să își creeze puțin confort pentru nu îngheța de frig noaptea. Jurnaliștii de la The Sun afirmă că au observat câțiva dintre cerșetori bând whisky din sticluțe mici chiar de la primele ore ale dimineții, când se trezesc.

„Unii trăiesc aici de mai mulți ani. La început am avut simpatie pentru ei, dar am avut și probleme cu spartul mașinilor. Sunt fericiți să doarmă în condiții dure, dar nu ar trebui să trăiască așa, este trist”, a declarat un agent de pază din zona parcării.

„Mai degrabă prefer să dorm în mașini, decât să plătesc chirie”

Andrei spune că românii de aici câștigă peste 300 de euro pe zi prestând diverse munci în construcții. Mulți preferă să muncească fără vreo asigurare de sănătate sau măsuri de protecție a muncii.

Ioan Canalos (44 de ani), tată a trei copii, a mărturisit că a venit în Marea Britanie pentru a face rost de mai mulți bani deoarece în România nu își poate întreține familia, veniturile fiind prea mici: „Acasă eram șofer, dar salariul era prea mic și nu îmi puteam sprijini familia. De aceea am avenit aici. Muncesc cât pot de mult aici și trimit bani acasă. Mai degrabă prefer să dorm în mașini, decât să plătesc chirie. Mă duc în România odată la câteva luni, apoi mă întorc aici. Cei mai mulți dintre noi fac la fel.”

De asemenea, ei spun că supraviețuiesc cu mâncare ieftină și beau energizante. Întrebați unde se spală, aceștia au răspuns: „Aici plouă uneori, nu?” Datele oficiale arată că în Marea Britanie sunt în jur de 175.000 de români veniți să muncească, dar statisticile naționale dovedesc că sunt mult mai mulți.

image
image
image
image
image
image
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net